/SFOGLIATA RUSTICA AL GORGONZOLA/
....... amikor a sos es az edes talalkozik...... :-)
Hozzavalok:
25 dkg leveles vajas teszta
6 db friss fuge
15 dkg pikans Gorgonzola sajt (Marvanysajt)
2 dl fozotejszin
2 tojas
1 csokor petrezselyem (vagy rukola)
1-2 evokanal zsemlemorzsa, so
rukola diszitesnek (fakultativ)
A vajas tesztat kerek formara kinyujtjuk, es kibelelunk vele egy 22 cm atmeroju
alacsony linzer tortaformat, ugy hogy pereme is maradjon a tesztanak, amit picit
lehajtogatunk, es az ujjunkkal "megcsipkedunk".
Merulomixerrel kremet keszitunk az alabbi hozzavalokbol: gorgonzola sajt, a tejszin,
a 2 db egesz tojas, csipet so, es az osszevagott petrezselyem.
A sutot bemelegitjuk 200 fokra. A vajas tesztat villaval megszurkaljuk, es lehintjuk
a zsemlemorzsaval, beleontjuk a gorgonzolas kremet, elsimitjuk.
A tesztat a sutoben kb 7-9 percig elosutjuk, hogy a krem picit megszilarduljon.
Amig a torta alap sul, szeletekre vagjuk a fuget.
A tortat kivesszuk a sutobol, es a kirakjuk a fugevel, visszahelyezzuk a sutobe,
es tovabbi 20-25 percig sutjuk.
Langyosan talaljuk, izles szerint megszorhatjuk vagott petrezselyemmel, esetleg
friss bazsalikommal, rukolaval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése