/INSALATA CON TONNO FRESCO E ARANCIA/
Hozzavalok: (4 szemelyre)
50 dkg friss tonhal-szelet
3 narancs
2 lilahagyma
15-10 dkg zold salata (vegyes)
5 dkg fekete olivabogyo
3-4 baberlevel
olivaolaj, so, bors
A baberleveleket finomra vagjuk, osszekeverjuk soval es borssal, es bedorzsoljuk vele a hal
szeleteket. Olivaolajjal finoman meglocsoljuk, le-foliazzuk, es 30 percre hidegre tesszuk.
1 narancsot kicsarvarunk, a levehez olivaolajat, borsot es csipet sot adunk. Felretesszuk.
A masik 2 narancsot megtisztitjuk, a hartyaktol is, es a narancs hust nagyobb darabokra vagjuk.
A lilahagymakat megtisztitjuk es vekony karikara vagjuk.
Egy serpenyoben 1 kanal olivaolajon hirtelen mindket oldalan atsutjuk a halszeleteket, akkor jo,
ha a belseje rozsaszinu marad. Vagodeszkan vastagabb szeletekre vagjuk.
Talalas:
A mosott friss vegyes salatat elhelyezzuk a tanyeron.
Az olivabogyoval, narancs darabokkal es a lilahagymaval megszorjuk.
Ovatosan rahelyezzuk a sult hal szeleteket.
Az izesitett narancslevel meglocsoljuk, es azonnal talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése