/FIOR DI ZUCCA RIPIENI/
Igazi nyari etel, es nem is maceras elkesziteni.... (szerintem :-) A toltelek izles szerint
varialhato, Zsuzsa baratnom szerint: fridzsider üritő projektbe betervezheto :-)
Leirom az en verziomat, de mehet bele aprora vagott sonka is.... peldaul.....
Hozzavalok:
Kb 15-20 db cukkini virag
25 dkg ricotta
1 tojas
1 aprora vagott mozzarellasajt (barmilyen sajttal helyettesithetjuk, pl Emmentali)
1-2 mareknyi reszelt Parmezansajt
1 cukkini
fekete olivabogyo (fakultativ)
friss bazsalikom (fakultativ), so, bors
A cukkini viragokat egyenkent ovatosan szetnyitjuk es kivesszuk a "bibejet".
A cukkinit megmossuk, ket veget levagjuk, es nagy lyuku reszelon lereszeljuk,
egy kis serpenyoben 1 kanal olivaolajon par perc alatt megparoljuk, langyosra hutjuk.
Egy uvegtalba tesszuk a ricottat, hozzaadjuk az egesz tojast, az aprora vagott mozzarella sajtot,
a Parmezansajtot, a parolt cukkinit, sozzuk, borsozzuk. Beletesszuk az aprora vagott
olivabogyot es friss bazsalikomot.
Egyenkent megtoltogetjuk a viragokat, eredeti formara visszahajtjuk, es egy sutopapirral
kibelelt tepsibe egymas melle helyezzuk.
Keves olivaolajjal meglocsoljuk (vagy ecsettel megkenjuk) es Parmezansajttal lehintjuk.
200 fokos sutoben addig sutjuk, amig a sajt a tetejen megolvad.
Langyosan talaljuk.
Tetszik, hogy nem olajban sul, hanem sutoben ;-)
VálaszTörlés