2013. július 18., csütörtök

TÖLTÖTT CUKKINI VIRÁG

/FIOR DI ZUCCA RIPIENI/

Igazi nyari etel, es nem is maceras elkesziteni.... (szerintem :-) A toltelek izles szerint
varialhato, Zsuzsa baratnom szerint: fridzsider üritő projektbe betervezheto :-)



Leirom az en verziomat, de mehet bele aprora vagott sonka is.... peldaul.....

Hozzavalok:

Kb 15-20 db cukkini virag
25 dkg ricotta
1 tojas
1 aprora vagott mozzarellasajt (barmilyen sajttal helyettesithetjuk, pl Emmentali)
1-2 mareknyi reszelt Parmezansajt
1 cukkini
fekete olivabogyo (fakultativ)
friss bazsalikom (fakultativ), so, bors



A cukkini viragokat egyenkent ovatosan szetnyitjuk es kivesszuk a "bibejet".

A cukkinit megmossuk, ket veget levagjuk, es nagy lyuku reszelon lereszeljuk,
egy kis serpenyoben 1 kanal olivaolajon par perc alatt megparoljuk, langyosra hutjuk.

Egy uvegtalba tesszuk a ricottat, hozzaadjuk az egesz tojast, az aprora vagott mozzarella sajtot,
a Parmezansajtot, a parolt cukkinit, sozzuk, borsozzuk. Beletesszuk az aprora vagott
olivabogyot es friss bazsalikomot.



 Egyenkent megtoltogetjuk a viragokat, eredeti formara visszahajtjuk, es egy sutopapirral
kibelelt tepsibe egymas melle helyezzuk.


Keves olivaolajjal meglocsoljuk (vagy ecsettel megkenjuk) es Parmezansajttal lehintjuk.

200 fokos sutoben addig sutjuk, amig a sajt a tetejen megolvad.
Langyosan talaljuk.




1 megjegyzés: