2011. május 9., hétfő
LINZER TORTA
LINZER TORTA
Hozzavalok:
30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 17,5 dkg vaj v margarin, 1 egesz tojas + 1 tojassargaja, csipet so.
(reszelt citromhej)
A hozzavalokbol omlos linzer tesztat gyurunk, es 1 orahosszaig pihentetjuk.
Egy "linzer" alacsony peremu tortaformat sutopapirral kibelelunk, es a teszta
3/4-et, amit kinyujtottunk, beletesszuk, hogy legyen egy kis pereme.
Egy kis uveg lekvart rakenunk, es a maradek tesztabol derelyemettszovel
csikokat rakunk ra. a peremet rahajtjuk.
180 fokos sutoben addig sutjuk, amig szep sarga nem lett. Kihutjuk es
porcukorral megszorjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése