2011. május 11., szerda

SPENOT ES SOSKA

SPENOT ES SOSKA

Brrrrrr...... - sokakat kiraz a hideg!!! :-) a 2 MUMUS!!!!! :-)
Na, azert en sem voltam mindig "spenot es soska" - imado!
De mara megtanultam jol elkesziteni, es nagyon szeretni!!!

SPENOT - Horvath Ilona alapjan:


Hozzavalok:

1 kg spenot vagy 2 doboz melyhutott paraj
3 evokanal olaj v. 5 dkg vaj
5 dkg liszt
4 dl tej
so, torott bors es fokhagyma

A zsiradekbol + lisztbol vilagos rantast keszitunk, belevagunk 2 gerezd fokhagymat.
Hozzaadjuk a kiengedett spenotot, es tejjel felengedjuk.
Sozzuk, es boven borsozzuk.
(en 1 db  Maggi leveskockat is szoktam beledobni).
Ha kell, keves vizzel potoljuk - de nem kell sokaig fozni, kb. 5 perc.
Lehuzzuk a tuzrol, es meg forron 1-2 tojassargaval hirtelen elkeverjuk.

Feltetnek: bundaskenyer, tukortojas, rantott karfiol.



SOSKA

A kiengedett fagyasztott soskat keves felmeligettt vajra dobom, es keves vizet (vagy tejet), csipet sot
hozzaadva nehany percig fozom.

Keves tejfolbe 1 kanal lisztet elkeverek, es hozzaadom a soskamartashoz.
Csipet cukorral izesitem.

Burgonyapurevel, illetve fott tojassal talalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése