2011. május 8., vasárnap

SALÁTÁK

Epres rukola saláta/bibic1945

(ezt a receptet egy Nemetorszagban elo kedves topiktartstol mentettem le, es nagyon finom. Sokszor keszitem el, sot! mi tobb...... lefgyasztom kis uvegekben a szoszt, hogy telen is legyen salatara valo ontet)

A rukolát megmossuk leszáritjuk. 5 szem epret pürésitünk, hozzáadunk egy evökanál balzsam ecetet, sót , kevés mézet, törött borsot és az olivaolajat, ebböl egy sürü dresszinget készitünk. A rukolát szépen elrendezzük a tányéron , meglocsoljuk a dresszinggel és félbevágott eperrel diszitjük.

Edeskomennyel es avokadoval.: (epres ontettel)



A masik GYUMOLCSOS salata receptet egy olasz gasztronomiai ujsagban talaltam.
Sargadinnyevel keszul:


RUKOLA SALATA GRILLEZETT CSIRMELLEL ES SARGADINNYEVEL

Fobb hozzavalok: rukola, csirkemell, s.dinnye, olivaolaj, mustar

1. A csirkemell szeleteket enyhen kiverjuk, es az alabbi pacban marinaljuk 1 orahosszaig (akar 1
    1 ejszakan keresztul): olivaolaj, oregano, so, fokhagyma.
    Masnap grillezzuk, es vekony csikokra vagjuk.
2. Elkeszitjuk az ontetet: keves olivaolaj + citromle + mustar + so + bors
3. Kockara vagjuk a sargadinnyet, elokeszitjuk a rukolat.

Egy porcelantalba helyezzuk a mosott rucolat, rahelyezzuk a grillezett csirkemell csikokat, korbe
elrendezzuk a s.dinnye kockakat es leontjuk a mustaros ontettel.
Meg lehet hinteni Parmezan forgacsokkal, illetve rozsaborssal.

Csirkevel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése