2011. május 30., hétfő

AVOKADÓS TONHALAS ELŐÉTEL

AVOKADÓS TONHALAS ELŐÉTEL
(Antipasto: avocado - tonno - pomodoro)

Nyaron tobbszor elkeszitem ezt az egyszeru eloetelt, vagy konnyu vacsorat, aminek a receptjet
egy olasz gasztronomiai ujsagban talaltam sok evvel ezelott.
Piritost szoktam melle adni.




Az avokadot megtisztitjuk, husat kisebb kockara vagjuk, es keves citromlevel meglocsoljuk.
A tonhalkonzervet lecsopogtetjuk az olajtol, ha kell, villaval kisse osszetorjuk.
A paradicsomok hejat lehuzzuk, es kisebb kockara vagjuk.

Egy kisebb aluminium vagy uveg forma aljara rakunk a paradicsom kockakbol,
aztan a tonhalbol, valamint az avokadobol.

Tanyerra boritjuk, salataval, illetve piritossal talaljuk. Citromkarikaval lehet disziteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése