2011. május 9., hétfő

Paradicsomos husgombocok

Paradicsomos husgombocok/eva0811

/ezt a receptet az NLC Mit fozzek holnap topikjarol Evatol kaptam, koszonom/
Ez alapjan keszitettem el a Toltott parikamat.

Hozzavalok:
50 dkg daralt serteshus, 10 dkg rizs, so, bors, orolt komeny, 1 tojas, 1 fej
voroshagyma, pici pirospaprika, 1 szal zellerlevel, suritett paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, etelizesito

Elkeszites:
Eloszor elkeszitjuk a martast. Vekony rantast keszitunk, felengedjuk vizzel, es
hozzaadjuk a suritett paradicsomot, es meg annyi vizet, hogy kellemesen suru
martast kapjunk. Gyorsan beletesszuk a zellerlevelet, a pici sot, az orolt komenyt,
a cukrot, a voroshagymat, es allando keveres mellett 3 percig fozzuk. A martas ezennel kesz, felretesszuk.
____
A hust osszedolgozzuk a megfott, de nem szetfott rizzsel, a tojassal, pici soval, pirospaprikaval, borssal, gombocokat formalunk belole, es etelizesitos vizben kifozzuk. Akkor kesz, ha feljon a viz felszinere. Kiemeljuk a vizbol, beletesszuk a martasos labasba, jol befedjuk a martassal. Szoktam hozza fott krumplit is fozni.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése