Paradicsomos husgombocok/eva0811
/ezt a receptet az NLC Mit fozzek holnap topikjarol Evatol kaptam, koszonom/
Ez alapjan keszitettem el a Toltott parikamat.
Hozzavalok:
50 dkg daralt serteshus, 10 dkg rizs, so, bors, orolt komeny, 1 tojas, 1 fej
voroshagyma, pici pirospaprika, 1 szal zellerlevel, suritett paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, etelizesito
Elkeszites:
Eloszor elkeszitjuk a martast. Vekony rantast keszitunk, felengedjuk vizzel, es
hozzaadjuk a suritett paradicsomot, es meg annyi vizet, hogy kellemesen suru
martast kapjunk. Gyorsan beletesszuk a zellerlevelet, a pici sot, az orolt komenyt,
a cukrot, a voroshagymat, es allando keveres mellett 3 percig fozzuk. A martas ezennel kesz, felretesszuk.
____ 
A  hust osszedolgozzuk a megfott, de nem szetfott rizzsel, a tojassal,  pici soval, pirospaprikaval, borssal, gombocokat formalunk belole, es  etelizesitos vizben kifozzuk. Akkor kesz, ha feljon a viz felszinere.  Kiemeljuk a vizbol, beletesszuk a martasos labasba, jol befedjuk a  martassal. Szoktam hozza fott krumplit is fozni.
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése