2011. május 10., kedd

TONHALKREMES BORJUSZELET /VITELLO TONNATO/

TONHALKREMES BORJUSZELET /VITELLO TONNATO/



Hozzavalok:

1 kg sovany borjuhus (egyben)

25 dkg tonhalkonzerv (olajban)
4-5 sozott hering
nehany evokanal majonez
1-2 evokanal ecetes kapribogyo
so, bors

A sovany serteshusbol huslevest fozunk, amit kulon felhasznalunk.
A levesben hagyjuk kihulni a hust. Kivesszuk, es vekonyan felszeleteljuk.
Egy talon elrendezzuk. a husszeleteket.

Elkeszitjuk a kremet:
Egy turmixgepbe tesszuk az olajtol lecsopogtetett tonhalat, az ecetbol
lecsopogtetett kapribogyot, a majonezt izles szerint, a sozott heringet, es
kremesse turmixoljuk.Ha kell, sozzuk, borsozzuk.

A tonhalkremet a husszeleteken elrendezzuk, es kapribogyoval diszitjuk.

Korete lehet: parolt sparga, sult cukkini, ujburgonya, retek salata.





En edes-savanyu gyongyhagyma koretet keszitettem:

A friss gyongyhagymakat megtisztitom.
Egy kis edenyben keves olivaolajat melegitek, es hozzaadok 1 evokanal kristalycukrot.
Kevergetve melegitem nehany masodpercig, aztan beleteszem a megtisztitott gyongyhagymakat,
es felontom kb. 1 dl gyenge ecettel (en dio ecetet hasznalok, amitol kulonleges illata es ize lesz),
megsozom, es hozzaadok kb. 1 dl vizet.
Lefedem, es kb. 30 percig parolom, neha aprankent potolva a vizet.
A vegen elparologtatom a folyadekot, es ovatosan kevergetve addig hagyom a lassu
tuzon, amig "karamellizalodik".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése