HALFILE ECETES LENCSEVEL
Hozzavalok:
20 dkg lencse
2 gerezd fokhagyma
30 dkg filezett halfile
6 dkg aszalt paradicsom
1 csomo ujhagyma
2 szal friss rozmaring
2 ek liszt, 3 ek olivaolaj, 6 evok balzsamecet
keshegyni cukor, so, bors
1. A megmosott, szarazra torolt halfilet kisebb szeletekre vagjuk.
Soval, borssal megszorjuk, majd a lisztbe forgatjuk.
Teflonserpenyoben 2 evokanal olivaolajat felhevitunk, es a
halfileket mindket oldalan 3-4 perc alatt atsutjuk. Melegen tartjuk.
2. Kozben a lencset a 2 gerezd fokhagymaval es keves soval 20-30
percig fozzuk, leszurjuk.
3. Egy serpenyoben 1 evokanal olivaolajon megfuttatjuk a rozmaringot es
a szeletekre vagott ujhagymat. Rovid ideig fonnyasztjuk, majd hozzaadjuk
a lencset es az aszalt paradicsomot. Keves vizzel felontjuk, cukorral, soval es borssal
izesitjuk. Puhara fozzuk.
4. A lencset talra szedjuk, es a melegen tartott halszeletekkel talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése