2011. május 10., kedd

HALFILE ECETES LENCSEVEL

HALFILE ECETES LENCSEVEL

Hozzavalok:

20 dkg lencse
2 gerezd fokhagyma

30 dkg filezett halfile

6 dkg aszalt paradicsom
1 csomo ujhagyma
2 szal friss rozmaring
2 ek liszt, 3 ek olivaolaj, 6 evok balzsamecet
keshegyni cukor, so, bors

1. A megmosott, szarazra torolt halfilet kisebb szeletekre vagjuk.
    Soval, borssal megszorjuk, majd a lisztbe forgatjuk.
    Teflonserpenyoben 2 evokanal olivaolajat felhevitunk, es a
    halfileket mindket oldalan 3-4 perc alatt atsutjuk. Melegen tartjuk.

2. Kozben a lencset a 2 gerezd fokhagymaval es keves soval 20-30
    percig fozzuk, leszurjuk.

3. Egy serpenyoben 1 evokanal olivaolajon megfuttatjuk a rozmaringot es
    a szeletekre vagott ujhagymat.  Rovid ideig fonnyasztjuk, majd hozzaadjuk
    a lencset es az aszalt paradicsomot. Keves vizzel felontjuk, cukorral, soval es borssal
    izesitjuk. Puhara fozzuk.

4. A lencset talra szedjuk, es a melegen tartott halszeletekkel talaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése