VIRSLIS UJBURGONYA-LEVES/Prima Konyha 2008. junius- alapjan
Hozzavalok:
1 kozepes voroshagyma (ujhagyma)
2 gerezd fokhagyma
6 evokanal olaj
80 dkg apro tisztitott ujburgonya
so, bors, majoranna, 1 evokanal liszt
pirospaprika (1 mokkaskanal)
2 dl tejfel, 3 virsli
Az aprora vagott hagymat es fokhagymat egy edenyben keves olajon (3 evokanal) megfonnyasztjuk.
Megtisztitjuk az ujburgonyat, ha esetleg vannak nagyobb szemek benne, azokat felbevagjuk.
A hagymas alapra tesszuk, es atforgatjuk.
Kb. 1,2 liter vizet ontunk ra, sozzuk, borsozzuk, beleszorjuk a majorannat, nagy langon felforraljuk.
Lefedve, kisebb langon kb. 15-20 perc alatt puhara fozzuk.
Barna rantast keszitunk: 3 evokanal olajon 1 evokanal lisztet elkeverunk, es kozepes langon fel percig
melegitjuk. Fakanallal kevergetve piritjuk.
Ha vilagosbarna szinu - a tuzrol lehuzzuk, a pirospaprikat belekeverjuk, es 2 dl vizzel es tejfellel simara keverjuk.
A tejfeles rantast a leveshez adjuk, es eppen csak atforraljuk.
A virslit karikakra vagjuk, keves olajon atpiritjuk, es a leveshez adjuk.
Talalaskor megszorhatjuk friss vagott petrezselyemzolddel.
Kira: EN TARKONNYAL CSINALTAM
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése