/BIGNé CON PANNA E FRAGOLE/
Ehhez a recepthez eleg, ha a krem felet keszitjuk el, hiszen eleg lesz a 16 kepviselo-
fankhoz.... en azert szoktam a teljes krem-adagot megcsinalni, mert poharas, reteges,
epres finomsagnak hasznalom fel a masik felet.....
Hozzavalok /16 darabhoz/:
A tesztahoz:
6 dkg Rama
15 dkg liszt
4 tojas, csipet so
A kremhez:
4 dl tejszin
50 dkg eper
5 evokanal cukor
4 lap zselatin
1 tasak vanilias cukor
Felforralunk 2,5 dl vizet a Ramaval.
A tuzrol lehuzzuk, es egyszerre beleszorjuk a lisztet, a csipet sot, elkeverjuk, es
kevergetve addig piritjuk, amig az edeny aljan feher reteg kepzodik.
A masszat ujbol felrehuzzuk, az elso tojast azonnal beledolgozzuk.
Kicsit hulni hagyjuk, majd a tobbi tojast is egymas utan belekeverjuk.
A sutot 200 fokra elomelegitjuk.
A masszat habzsakba szedjuk, es 16 db, nagyobb kor-kupacot nyomunk a sutopapirral
kibelelt tepsibe (ha habzsakunk nincs, tokeletesen megfelel egy evokanal, amivel kupacokat
formazunk). Kozottuk nagy tavolsagot hagyunk!
A sutoben kb 20 percig sutjuk. Meg melegen vizszintesen kettevagjuk, es hulni hagyjuk.
A zselatint 2-3 evokanal vizbe aztatjuk.
Az epret megmossuk, megtisztitjuk. Felet vekony szeletekre vagjuk, a maradekot peppe
torjuk - es osszekeverjuk a cukorral.
A zselatint 1 evokanal vizben kis langon felolvasztjuk, es osszekeverjuk a cukros eperpurevel.
A tejszint kemeny habba verjuk egy csipet soval es a vanilias cukorral, es ovatos mozdulatokkal
ezt is a purebe forgatjuk.
(A kremet lefedve 1-2 orahosszara ajanlatos a hutoszekrenybe dermedni hagyni)
A kremet habzsakba szedjuk, a fankocskak aljara nyomunk egy adagot (kanallal is csinalhatjuk)
kirakjuk az eper-szeletekkel, es ratesszuk a tetejuket.
Megszorjuk porcukorral es talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése