2014. április 28., hétfő

CSICSERIBORSÓ-KRÉMMEL TÖLTÖTT KALMÁR

/CALAMARI RIPIENI CON LA CREMA DI CECI/

Ehhez a recepthez kozepes meretu kalmart valasszunk, amit kenyelmesen tolteni lehet,
de nem vastag ahhoz, hogy tul sokaig kelljen fozni.


Hozzavalok:

6 db kozepes meretu tengeri kalmar
20 + 10 dkg fott csicseriborso
1 tojas + 1 tojassargaja
2 dl szaraz feherbor
2 dl paradicsom-hus
1 kis csokor friss zold petrezselyem
so, bors, olivaolaj, 1 kanal zsemlemorzsa
/zsalya, kakukkfu - fakultativ/


Elkeszitjuk a tolteleket: 20 dkg csicseriborsot osszeturmixolunk a tojassal es a tojas-sargajaval,
hozzaadjuk a zsemlemorzsat, sozzuk es borsozzuk, boven izesitjuk vagott petrezselyemmel.


A kalmarokat megtisztitjuk, es a torzsukbe toltjuk a tolteleket (ne toltsuk teljesen tele, valamint
szorosan, mert a fozes kozben kirepedhet), es fogpiszkaloval a vegeit osszetuzzuk.

Egy serpenyoben 3-4 kanal olivaolajat melegitunk, ovatosan beletesszuk a toltott kalmarokat,
es a meleg olajon atforgatjuk.





Hozzaadjuk a feherbort (vagy vizet), es nehany percig paroljuk.

Mikor majdnem elfotte a levet - raontjuk a paradicsomot, hozzaadjuk a kalmar-fejeket,
fel pohar vizzel felontjuk, sozzuk - es felig lefedve majdnem puhara fozzuk. (kb 30 perc)
Az utolso 5-10 percben hozzaadjuk a 10 dkg csicseriborsot, es a vegen boven megszorjuk
friss vagott petrezselyemmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése