/CREPES CON SALMONE/
Hozzavalok:
2 tojas
15 dkg liszt
2 dl tej, szodaviz
Toltelekhez:
40 dkg friss lazac
5 dkg vaj
1 citrom leve, so
Korethez:
3 szal ujhagyma
40 dkg zsenge zoldborso
1 kis fej salata
5 dkg vaj
petrezselyem, 1 dl fozo-tejszin (vagy tejfel, vagy gorog joghurt))
1. A palacsinta alapanyagait osszekeverjuk, , annyi szodaval higitjuk, hogy nem tul
suru masszat kapjunk. Fel orahosszat pihentetjuk, keves petrezselyemzoldet vagunk
bele, es a szokasos modon palacsintakat sutunk belole.
2. A sutot 180 fokra kapcsoljuk. A halat megmossuk, leszaritjuk, sutopapirral belelt
tepsibe fektetjuk, megsozzuk. Meglocsoljuk a citromlevel, es ratesszuk a vajat.
A sutoben 20-30 percig sutjuk. A sutobol kiveve lekaparjuk a halhust a bőrröl,
nagyon alaposan kiszedegetjuk az esetleges szalkakat, a halhust durvara morzsoljuk.
Raontjuk a tepsiben visszamaradt vajas-citromos levet, es ha szükséges, még sózzuk.
3. Egy serpenyoben a vajat felmelegitjuk, es hozzaadjuk a karikara vagott, tisztitott
ujhagymat. Ratesszuk a zoldborsót, sózzuk es keves vizet alaontve roppanosra paroljuk.
A vegen hozzaadjuk a mosott, osszevagott friss salataleveleket. Vagott petrezselyemmel
izesitjuk, 1 kanal tejszinnel dusitjuk, nehany masodperc alatt osszeforraljuk.
4. A palacsintakon elosztjuk a morzsolt hal-hust, majd feltekerjuk, a maradek tejszinnel
megkenjuk, es a sutoben (grill) nehany perc alatt felmelegitjuk.
Talalaskor tanyerra tesszuk a borsót a leve nelkul, ratesszuk a kettevagott palacsintakat,
es csak ezutan locsoljuk meg a borsó levevel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése