2014. április 29., kedd

LAZACOS PALACSINTA TAVASZI KÖRETTEL

/CREPES CON SALMONE/


Hozzavalok:

2 tojas
15 dkg liszt
2 dl tej, szodaviz

Toltelekhez:

40 dkg friss lazac
5 dkg vaj
1 citrom leve, so

Korethez:

3 szal ujhagyma
40 dkg zsenge zoldborso
1 kis fej salata
5 dkg vaj
petrezselyem, 1 dl fozo-tejszin (vagy tejfel, vagy gorog joghurt))

1. A palacsinta alapanyagait osszekeverjuk, , annyi szodaval higitjuk, hogy nem tul
    suru masszat kapjunk. Fel orahosszat pihentetjuk, keves petrezselyemzoldet vagunk
    bele, es a szokasos modon palacsintakat sutunk belole.

2. A sutot 180 fokra kapcsoljuk. A halat megmossuk, leszaritjuk, sutopapirral belelt
    tepsibe fektetjuk, megsozzuk. Meglocsoljuk a citromlevel, es ratesszuk a vajat.
    A sutoben 20-30 percig sutjuk. A sutobol kiveve lekaparjuk a halhust a bőrröl,
    nagyon alaposan kiszedegetjuk az esetleges szalkakat, a halhust durvara morzsoljuk.
    Raontjuk a tepsiben visszamaradt vajas-citromos levet, es ha szükséges, még sózzuk.


 3. Egy serpenyoben a vajat felmelegitjuk, es hozzaadjuk a karikara vagott, tisztitott
    ujhagymat. Ratesszuk a zoldborsót, sózzuk es keves vizet alaontve roppanosra paroljuk.
    A vegen hozzaadjuk a mosott, osszevagott friss salataleveleket. Vagott petrezselyemmel
    izesitjuk, 1 kanal tejszinnel dusitjuk, nehany masodperc alatt osszeforraljuk.


 4. A palacsintakon elosztjuk a morzsolt hal-hust, majd feltekerjuk, a maradek tejszinnel
    megkenjuk, es a sutoben (grill) nehany perc alatt felmelegitjuk.


    Talalaskor tanyerra tesszuk a borsót a leve nelkul, ratesszuk a kettevagott palacsintakat,
    es csak ezutan locsoljuk meg a borsó levevel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése