BÜKKI VADÁSZKÁPOSZTA
Hozzavalok:
1 kis fejes kaposzta (kb 1,5 kg)
10 dkg szalonna
15 dkg szaraz fustolt kolbasz
2 dl tejfel
1 evokanal paprika krem (tubusos), so
A kaposzta kulso hejait lefejtjuk, a maradek fejet legyaluljuk. (Lehet szep
vekonyra szeletelni is)
Megsozzuk, es kb 30 percig allni hagyjuk.
A szalonnat kis kockara vagjuk, es zsirjara piritjuk.
A kaposztat kicsavarjuk, a szalonnara rakjuk, es puhara paroljuk.
Mielott a kaposzta teljesen megpuhul, felszeleteljuk a kolbaszt, es a
kaposztahoz adjuk. Befejezzuk a parolast.
Vegul a tejfelben elkeverjuk a paprikakremet, leontjuk vele a kaposztat,
es epp csak egyet forralunk rajta.
(Megjegyzes: izles szerint tobb-kevesebb tejfellel keszitheto,
szukseg szerint a parolashoz nehany pohar viz adhato)
Guszta és fínom. Szépek a fotók. Csak azt tudnám, honnan van az étel neve?
VálaszTörlésKedves Kira21!
VálaszTörlésKöszönöm a választ, amit a blogomnál beírtál. Az Önözés meglepett, mert itt blogger körben a tegeződés teljesen elfogadott és normális. Az is meglepett, hogy a bejegyzésem nem látható az oldaladon. A válasz csak részben elégítette ki a kiváncsiságomat, én igazándiból arra lettem volna kíváncsi, hogy mit takar ez az elnevezés. Miért hívják ezt az ételt bükki vadászkáposztának.
Baráti üdvözlettel Hobbychef/Endre
Kedves Endre!
VálaszTörlésKerdeseddel kerlek fordulj a megadott ujsag szerkesztosegehez.
Udv. Kira21