2012. április 18., szerda

BÜKKI VADÁSZKÁPOSZTA

BÜKKI VADÁSZKÁPOSZTA

Hozzavalok:

1 kis fejes kaposzta (kb 1,5 kg)
10 dkg szalonna
15 dkg szaraz fustolt kolbasz
2 dl tejfel
1 evokanal paprika krem (tubusos), so



A kaposzta kulso hejait lefejtjuk, a maradek fejet legyaluljuk. (Lehet szep
vekonyra szeletelni is)
Megsozzuk, es kb 30 percig allni hagyjuk.
A szalonnat kis kockara vagjuk, es zsirjara piritjuk.
A kaposztat kicsavarjuk, a szalonnara rakjuk, es puhara paroljuk.
Mielott a kaposzta teljesen megpuhul, felszeleteljuk a kolbaszt, es a
kaposztahoz adjuk. Befejezzuk a parolast.
Vegul a tejfelben elkeverjuk a paprikakremet, leontjuk vele a kaposztat,
es epp csak egyet forralunk rajta.

(Megjegyzes: izles szerint tobb-kevesebb tejfellel keszitheto,
                       szukseg szerint a parolashoz nehany pohar viz adhato)

3 megjegyzés:

  1. Guszta és fínom. Szépek a fotók. Csak azt tudnám, honnan van az étel neve?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kira21!
    Köszönöm a választ, amit a blogomnál beírtál. Az Önözés meglepett, mert itt blogger körben a tegeződés teljesen elfogadott és normális. Az is meglepett, hogy a bejegyzésem nem látható az oldaladon. A válasz csak részben elégítette ki a kiváncsiságomat, én igazándiból arra lettem volna kíváncsi, hogy mit takar ez az elnevezés. Miért hívják ezt az ételt bükki vadászkáposztának.
    Baráti üdvözlettel Hobbychef/Endre

    VálaszTörlés
  3. Kedves Endre!
    Kerdeseddel kerlek fordulj a megadott ujsag szerkesztosegehez.
    Udv. Kira21

    VálaszTörlés