/POLLO CON CAVOLFIORE/
Ma csirkecombot szerettem volna sutni, de valami zoldseggel. Mivel volt itthon egy kis fej
karfiolom, es felutve egy "Szarnyasok" cimu konyvemet, azonnal ratalaltam erre az egyszeru
es finom receptre.
Hozzavalok:
8 kicsi csirkecomb
60 dkg karfiol
4 dkg vaj, so, bors
2 kisebb fej voroshagyma
4 dl tejfel vagy tejszin
1 tojas
A csirket megmossuk, megtisztitjuk, soval, borssal izesitjuk, majd a vajon
a husdarabok mindket oldalat atsutjuk.
Ugyanebben a vajban uvegesre paroljuk a finomra vagott hagymat, felengedjuk
2 dl vizzel, es a csirkecombokat beleteve fedo alatt felig megparoljuk.
A karfiolt kisebb rozsaira szedve felig puhara fozzuk, es tuzallo talba halmozzuk
a csirkedarabokkal egyutt.
Tetejere morzsolunk meg egy keves vajat, es raontjuk a tejszinnel elkevert
tojast.
Kozepesen meleg sutoben pirosra sutjuk.
(Megjegyzes: en hagymas tort krumplit adtam hozza)
Vaj, karfiol, tejszín- nagyon kifinomult ízek!!!
VálaszTörlés