2012. április 11., szerda

ANANÁSZOS HÚSGOLYÓK - a húsvéti asztalról

/POLPETTINE DI CARNE CON ANANAS/

Hozzavalok:

1 zsemle
1 kis szal porehagyma
10 dkg reszelt juhsajt (vagy mas kemenyebb sajt)
35 dkg sovany daralt serteshus
1 tojas
3 szelet ananasz (konzerv)
vagdalthus-fuszerkeverek, izles szerint
olaj a suteshez



A zsemlet keves langyos vizbe aztatjuk, majd kinyomkodjuk.
A porehagymat finomra vagjuk.

A hust osszekeverjuk a tojassal, a zsemlevel, a sajttal meg a poreval.
Vagdalt fuszerkeverekkel, izles szerint soval, borssal izesitjuk.
Az egeszet sima masszava gyurjuk, es ping-ponglabda nagyszagu
golyokat formazunk (nedves kezzel).
Felforrositott olajban kisutjuk, itatospapirra szedjuk.

Az ananaszt feldaraboljuk, es minden husgolyora fogvajoval 1-1
ananaszdarabot szurunk.
Kinalhatunk chilliszoszt, vagy ketchupot hozza.

1 megjegyzés: