2012. április 13., péntek

TÁRKONYOS NYÚLRAGU-LEVES

--- ahogy en keszitettem:

Hozzavalok:

2 nyulcomb + 1 nyulgerinc
(esetleg belsosegek)
2-3 sargarepa es feherrepa
kis darab karalabe
1 voroshagyma
1-2 burgonya
1 dl tejszin, 1 teaskanal liszt
friss vagy szaritott tarkony
so, bors



Egy kuktaba keves olajat ontunk, es megfuttatjuk rajta az aprora vagott hagymat.
Hozzaadjuk a hust, atforgatjuk, es keves feherborral, valamint 2-3 pohar vizzel
felontjuk, enyhen sozzuk, beleszorjuk a tarkonyt. A kuktat lezarjuk, es 30 percig
paroljuk a hust.
Ezutan elzarjuk a gazt, megvarjuk, mig a kukta annyira kihul, hogy fel tudjuk nyitni
a tetejet.Ekkor a hust egy tanyerra szedjuk, es lefejtjuk a csontrol a hust, kisebb
darabokra vagjuk, visszatesszuk a kuktaba.
Annyi vizzel ontjuk fel, amennyi levest szeretnenk.
Beletesszuk a tisztitott es darabolt zoldsegeket, es tovabbi 20-30 percig fozzuk.
Kozben ha kell, meg sozzuk, es borsozzuk.

A teaskanal lisztet elkeverjuk a tejszinnel, es hokiegyenlitjuk a forro levessel.
Felontjuk a levest a tejszinnel, es meg tovabbi 2-3 percig fozzuk. Ujabb csipet tarkonnyal,
esetleg friss vagott zoldpetrezselyemmel izesitjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése