2012. április 18., szerda

SAVANYÚ KRUMPLILEVES

A husveti "dinom-danom" utan kifejezetten vagytam egy egyszeru levesre. Na, meg a sonkalevet
is fel kellett hasznalnom, lencset, babot meg most nem volt kedvem se fozni, se enni.....
Debrecenben, az Edesnayam nagyon finom savanyu krumplilevest foz, es az o tanacsai
alapjan, valamint ennek a receptnek a mennyisegei alapjan nagyon finomra sikeredett!!
Koszonom a receptet!!


Hozzavalok:

Fel kg krumpli
1 fej hagyma, 2 baberlevel
1 evokanal liszt, 2 dl tej
1 evokanal 10 %-os ecet, so, olaj

Bemasolom a receptet:

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben feltesszük főni a babérlevelekkel együtt.
Amikor a krumpli már félig megfőtt, hozzáöntjük a tejet és hagyjuk egyet forrni. Amíg a krumpli fő, az olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a lisztet és rántást készítsünk. Miután a leves a tejjel összeforrt, a rántást folyamatos kavarás mellett hozzáadjuk a leveshez.
Tálalás előtt a levesbe tegyük bele a felmelegített ecetet (azért kell melegíteni, nehogy kicsapódjon).

(Megjegyzes: mint emlitettem, en sonkaleben foztem meg a levest)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése