2012. április 21., szombat

TENGERI HALFILÉ NARANCSSZÓSSZAL

/FILETTO DI PESCE AL ARANCE/

Hozzavalok (4 szemelyre):

4 szelet tengeri halfile
1/2 citrom leve

2 narancs
1 teaskanal etkezesi kemenyito
so, feher bors, keves friss tarkony
bo 1 dl tejszin
kis darab vaj, liszt



A halszeleteket hideg vizzel leoblitjuk, szarazra itatjuk, es meglocsoljuk a citromlevel.
A 2 narancsot megmossuk. Az egyikrol vekonyan lehamozzuk a fele hejat, majd
vekony csikokra meteljuk. A levet kinyomjuk. A masik narancsot vastagon meghamozzuk
ugy, hogy a feher belso hejat is eltavolitjuk; a husat karikara vagjuk.

A halszeleteket ujra leitatjuk, enyhen megsozzuk, lisztben megforgatjuk.
Egy serpenyoben vajat melegitunk, es a halszeleteket hirtelen atsutjuk rajta.
Felretesszuk, melegen tartjuk.
A meleg serpenyobe, a vajra ontjuk a kicsavart narancslevet, es a tuzet levesszuk.
Beleontjuk a tejszint, soval es borssal fuszerezzuk, beleszorjuk a tarkonyt.
Szukseg eseten egy keves etkezesi kemenyitovel suritjuk. Az egeszet alacsony
hofokon felforraljuk, kisse be is forraljuk.
A narancshejat es a narancsszeleteket a martasba forgatjuk.

A halszeleteket tanyerra rendezzuk, es a narancsszosszal meglocsoljuk.
Vajon megfuttatott kapros ujkrumplival talaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése