2012. április 20., péntek

PARMEZÁNOS SALÁTALEVES

/ZUPPA DI INSALATA CON PARMIGIANO/

Ezt a levest ugy foztem, ahogy a spenotot keszitem.
Isten igazabol fozeleknek indult, de mivel jobban higitottam a kelletenel,
a vegen leves lett belole. Igy is finom volt.



Egy nagyobb edenyben 3 kanal olajon 2 pupozott evokanal lisztet futtatok,
amibe 3 gerezd fokhagymat aprora vagva beleszorok.
A megmosott es tisztitott, osszevagott nagy adag salatat beleteszem, megkeverem,
es 2 pohar tejjel, valamint 1-2 pohar vizzel felontom, lefedem, es nehany percig
fozom, amig a salata osszeesik.
Kozben sozom, borsozom, es ha olyan kedvem van, akkor beledobok egy
leveskockat (most nem volt ilyen kedvem :-)
Kb 15 perc alatt keszre fozom, en turmixoltam, de nem feltetlenul szukseges.
Reszelt Parmezansajttal megszorom a tetejet, es talalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése