2012. április 26., csütörtök

TOJÁSOS SÖBERLI - levesbetét

Nagyon finom levesbetet, ajanlani tudom!
A recept a MESTER KUKTA 2004/4. szamaban jelent meg.

Hozzavalok: (4 szemelyre)

3 kemeny tojas
3 tojas, so, bors
5 dkg kezmeleg vaj
4 dkg liszt
3 dkg zsemlemorzsa
3 dkg reszelt Parmezansajt
1 csokor petrezselyemzoldje
csipetnyi szerecsendio



A kemeny tojasokat meghamozzuk es finomra vagjuk.
A vajat soval habosra keverjuk; a tojasok sargajat elvalasztjuk a feherjektol.
A sargajat egyenkent a vajhoz adjuk, es ujra meg ujra habosra keverjuk.
A tojasfeherjeket csipet soval habosra keverjuk.
A petrezselyemzoldet megmossuk, szarazra itatjuk, majd finomra vagjuk.
A sutot 20 fokra elomelegitjuk.

A finomra vagott tojast, a petrezselymet, a borsot meg a szerecsendiot a
vajkremhez adjuk, majd beledolgozzuk a szitalt lisztet, a zsemlemorzsat es
a Parmezant is, vegul ovatosan beleforgatjuk a feherjehabot.
Ezutan a masszat sutopapirral kibelelt tepsibe simitjuk, es az elomelegitett
sutoben 20 percig sutjuk.
Ezt kovetoen kiboritjuk a formabol, lehuzzuk rola a papirt, adagokra vagjuk,
majd a forro huslevesbe tesszuk.
Snidlinggel meghintve talaljuk.
(Megjegyzes: en egy csipet sutoport is tettem a masszaba)


1 megjegyzés: