/PETTO DI POLLO CON LE FRAGOLE/
Hozzavalok: (4 szemelyre)
szemelyenkent 1 egesz csirkemellfile
so, feher bors
16 friss bazsalikomlevel + disziteshez
10 erett camambert sajt
4 dkg vaj/margarin, 1 dl szaraz feherbor
20 dkg eper
1 kaveskanal etk.kemenyito, 1 narancs heja
1 A csirkemellet leoblitjuk, vastagabb oldalukba mely zsebet vagunk.
Bedorzsoljuk soval es orolt feher borssal. A bazsalikomleveleket leoblitjuk,
szarazra toroljuk, a sajtot 4 darabra vagjuk. A sajttal es bazsalikomlevellel
megtoltjuk a csirkemelleket, es hustuvel osszetuzzuk.
A vajat felforrositjuk, es pirosra sutjuk benne a csirkemelleket, vagy pedig
olvasztott vajjal megkenjuk, alufoliaba csomagoljuk, es a sutoben megsutjuk.
2. A martashoz az epret megmossuk, 4 szep szemet felreteszunk a
disziteshez, a tobbi csumajat kiszedjuk, es turmixban pepesse torjuk.
A bor feleben elkeverjuk az etk-kemenyitot, a maradekot labaskaba
ontjuk.
A narancsot forro viz alatt megsikaljuk, hejat belereszeljuk a borba, aztan
hozzaadjuk az eperpepet, es felforraljuk. 1 csipet soval, frissel orolt borssal
izesitjuk, hozzaadjuk az etelkemenyitos bort, es eppencsak felforraljuk/
besuritjuk (kb fel perc)
3. Talalaskor a csirkemellet felbevagjuk, talra rendezzuk, meglocsoljuk a
martassal, vegul a felretett eperszemekkel es friss bazsalikomlevellel diszitjuk.
Burgonyakrokett, tejszines-szerecsendios burgonyapure, petrezselymes
parolt rizs illik hozza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése