2012. május 2., szerda

SONKÁS OMLETT SPÁRGÁVAL

/OMLETTE CON ASPARAGI ES PROSCIUTTO COTTO/

Hozzavalok:

30 dkg friss sparga
6 tojas
8 dkg reszelt Parmezansajt
10-12 dkg fott sonka
5 dkg Emmentali sajt
csipet szerecsendio, kis csokor snidling
vaj, so, bors


 A spargat megtisztitjuk, es lobogo enyhen sos vizben 10 perc alatt
megparoljuk.
A tojasokat feltorjuk, es egy porcalantalban felverjuk. A szerecsendioval
izesitjuk, sozzuk, borsozzuk, beletesszuk a Parmezansajtot, az aprora
vagott sonkat es Emmentali sajtot, es a finomra vagott snidlinget.

Egy kozepes meretu teflon serpenyoben kis darab vajat melegitunk, es a
felvert tojasos massza 1/3-at merokanal segitsegevel belemerjuk.
Megvarjuk, mig az omlett alja kisse megsul, ekkor a kozepere teszunk
a parolt spargabol, es ovatosan a ket szelet kozepre hajtjuk a spargara.
Ovatosan megforditjuk, hogy megsuljon a masik oldala is.

Akar egeszben, akar kettevagva, akar feldarabolva talaljuk.
Konnyu masodik fogas, vagy finom eloetel.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése