2018. június 22., péntek

SPÁRGÁVAL TÖLTÖTT PARAJOS PALACSINTA

/CRESPELLE VERDI CON ASPARAGI/



Hozzávalók (kb 8-10 palacsintához):

10 dkg liszt
2 db tojás
5-10 dkg párolt kicsavart spenót
1,5 dl tej + amennyit a palacsinta
  tészta felvesz
csipet só, olaj

40 dkg párolt spárga
20 dkg szeletelt sonka
5 dl besamel mártás
kevés reszelt parmezánsajt

A kicsavart pàrolt spenótot merülőmixerrel a tejjel simává turmixoljuk.
(a spenót mennyisége izlés függő, ki mennyire szereti "zölden", nálam 10
dkg volt)
A tojásokat egy csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a spenótos keveréket, a
lisztet és annyi tejet adunk még hozzá, hogy palacsinta sűsűségű masszát
kapjunk. Belekeverünk 1 evőkanálnyi napraforgó-olajat, és kb 20 percre
állni hagyjuk.
Ekkor ellenőrizzük a massza sűsűségét, ha kell pici vizet adunk hozzá.
Serpenyőben kb 8-10 palacsintát sütünk belőle.


A palacsintákat egyenként megtöltjük, először sonka szeletet fektetünk
rá, aztán 3-4 spárgát teszünk rá, majd 1 evőkanálnyi besamel mártást
locsolunk rá és feltekerjük.


Egy sütőtál aljára 2-3 evőkanálnyi besamelt kenünk, és egymás mellé
rakosgatjuk a megtöltött palacsintákat.
A maradék besamel mártást rákenjük, és megszórjuk parmezánsajttal.


200 fokos sütőben kb 20-30 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve letakarjuk, és kb 15 percig állni hagyjuk.
Csak ezután tálaljuk. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése