Ritkan keszitek majonezes salatakat, altalaban csak unnepekkor, de most
megkivantam.
A FASIRT-ot szinte mindit 2 fele daralt husbol gyurom, diszno + pulykamell.
Tojast, tejbe aztatott es kicsavart zsemlet, sot, borsot adok hozza.
Valamint 2 kanal olajban megfuttatott, aprora vagott ujhagymat.
Megy meg bele boven vagott zoldpetrezselyem.
Kiolajozott formaban, sutoben megsutom.
Ma merokanallal godroket formaztam a husmasszaba, es a sutes
vege fele tojast utottem bele.
MAJONEZES KRUMPLISALATA
Ahogy az Anyukam kesziti:
A burgonyat meghamozzuk, es karikara vagjuk.
Sos vizben kb 10 percig fozzuk, ekkor lehuzzuk a tuzrol, de nem
szurjuk le, hanem keves feherbor ecetet ontunk bele.
2 lilahagymat megtisztitunk, vekony karikara vagjuk, es ezeket is
a forro krumplihoz adjuk.
Lefedjuk, es kb. 15 percig pacoljuk a hagymas-ecetes forro leben.
Kozben elkeszitjuk a tartarmartast: majonez - tejfel - csipet porcukor -
feherbors - citromle - teaskanal mustar.
A hagymas burgonyat ovatosan leszurjuk, es teljesen kihutjuk.
Ovatosan elkeverjuk a tartarmartassal, es 1 ejszakan at erlelodni hagyjuk.
Szia! Most találtam rá a blogodra és máris az egyik kedvencemmel találkozom!! :-D A krumplisaláta fasírttal verhetetlen!! Nézz be hozzám legy szíves, rögtön meg is lepnélek valamivel! ;-)
VálaszTörlésKedves Zsuzsa! Nagyon szepen koszonom a kedvessegedet, es a dijat, nagy megtiszteltetes nekem ez Toled!!!! Sok szeretettel kivanok tovabbi kellemes blogozast, es jo egeszseget! Sok puszival Kira
VálaszTörlés