Ezt az osszeallitast mar csinaltam a baratnoimnek is, akkor TENYLEG uzsonna lett
belole.....
Sutottem egy Dios focaccia-t, amit kortevel es sonkaval talaltam, mezet csurgattam
ra.
A "TOMINI" sajt, amit toltottem, az pedig nem mas, mint egy kis kerek olasz
camambert.
DIÓS FOCACCIA PÁCOLT SONKÁVAL ÉS KÖRTÉVEL
/FOCACCIA ALLE NOCI CON CRUDO E PERA/
Hozzavalok:
30 dkg liszt
1,7 dkg eleszto
kb 2 dl langyos viz
8 gramm so
3 gramm cukor
5 dkg durvara tort diobel
olivaolaj
_______________
1 korte, nehany vekony szelet pacolt sonka
A dion kivul a focaccia hozzavaloit osszegyurjuk, es langyos helyen letakarva
45 percig kelesztjuk.
Ekkor beledagasztjuk a diot, es egy sutopapirral kibelelt, es olivaolajos
ecsettel megkent tepsibe nyujtjuk kb 1 cm-es vastagra.
A tetejet is megkenjuk vekonyan olivaolajjal, es langyos helyen tovabbi
30 percig kelesztjuk.
A sutot bemelegitjuk 210 fokra.
A focacciat a sutobe tesszuk, es kb 25 perc alatt keszre sutjuk.
Kockara vagva, a vekony sonkaszeletekkel, es a szeletekre vagott kortevel
talaljuk. Mezet kinalhatunk melle.
TÖLTÖTT CAMAMBERT
/TOMINI RIPIENI/
A tomini (vagy camambert) sajtot vizszintesen kettevagjuk.
1 db kortet meghamozunk, es durva reszelon lereszelunk.
A reszelt kortebol BOVEN rakunk a sajtra, a tetejet visszahelyezzuk,
(gyakorlatilag megtoltjuk), es a tetejere 1 vekony szelet sonkat
teszunk.
Forro sutoben csak par percig sutjuk, es talaljuk.
Kinalhatunk hozza dio gerezdeket, mezet, szolot, esetleg fuget.
Kira, ez nagyon finom lehet!
VálaszTörlésOlyan igazi kis "csipegetos" uzsonna, vagy eloetel. Az izek nagyon passzolnak..... kar, hogy most nincsen friss fuge.... na, az lenne a csucs!!!
VálaszTörlés