2012. március 6., kedd

MEDITERRÁN UZSONNA

.....- vagyis ma "eloetel", mert valami kellett a Francia hagymaleves ele- vagy utana.
Ezt az osszeallitast mar csinaltam a baratnoimnek is, akkor TENYLEG uzsonna lett
belole.....

Sutottem egy Dios focaccia-t, amit kortevel es sonkaval talaltam, mezet csurgattam
ra.
A "TOMINI" sajt, amit toltottem, az pedig nem mas, mint egy kis kerek olasz
camambert.





DIÓS FOCACCIA PÁCOLT SONKÁVAL ÉS KÖRTÉVEL
/FOCACCIA ALLE NOCI CON CRUDO E PERA/

Hozzavalok:

30 dkg liszt
1,7 dkg eleszto
kb 2 dl langyos viz
8 gramm so
3 gramm cukor
5 dkg durvara tort diobel
olivaolaj
_______________
1 korte, nehany vekony szelet pacolt sonka



A dion kivul a focaccia hozzavaloit osszegyurjuk, es langyos helyen letakarva
45 percig kelesztjuk.
Ekkor beledagasztjuk a diot, es egy sutopapirral kibelelt, es olivaolajos
ecsettel megkent tepsibe nyujtjuk kb 1 cm-es vastagra.
A tetejet is megkenjuk vekonyan olivaolajjal, es langyos helyen tovabbi
30 percig kelesztjuk.
A sutot bemelegitjuk 210 fokra.
A focacciat a sutobe tesszuk, es kb 25 perc alatt keszre sutjuk.
Kockara vagva, a vekony sonkaszeletekkel, es a szeletekre vagott kortevel
talaljuk. Mezet kinalhatunk melle.

TÖLTÖTT CAMAMBERT 
/TOMINI RIPIENI/

A tomini (vagy camambert) sajtot vizszintesen kettevagjuk.
1 db kortet meghamozunk, es durva reszelon lereszelunk.
A reszelt kortebol BOVEN rakunk a sajtra, a tetejet visszahelyezzuk,
(gyakorlatilag megtoltjuk), es a tetejere 1 vekony szelet sonkat
teszunk.
Forro sutoben csak par percig sutjuk, es talaljuk.
Kinalhatunk hozza dio gerezdeket, mezet, szolot, esetleg fuget.

2 megjegyzés:

  1. Olyan igazi kis "csipegetos" uzsonna, vagy eloetel. Az izek nagyon passzolnak..... kar, hogy most nincsen friss fuge.... na, az lenne a csucs!!!

    VálaszTörlés