2013. április 27., szombat

SZÜZÉRME-SALÁTA SPÁRGÁVAL, JOGHURTOS ÖNTETTEL


/FILETTO CON ASPARAGI E SALSINA ALLO YOGURT/





Hozzavalok (4 szemelyre):

50 dkg szuzerme
60 dkg friss sparga
6 szem paradicsom
2 dl gorog joghurt
1/2 uborka, friss menta-level (fakultativ)
so, bors
1-2 gerezd fokhagyma, petrezselyem-zold, oregano

Az uborkat hamozzuk meg, es vagjuk aprora.  A friss mentat vagjuk aprora.
A joghurtot tegyuk egy kisebb talba, ha kell, higitsuk nehany kanal tejjel, es tegyuk
bele az uborkat, mentat, ovatosan keverjuk el, sozzuk, borsozzuk, es tegyuk
a hutoszekrenybe felhasznalasig.

A paradicsomokat vagjuk kette, ultessuk oket sutopapirral belelt tepsibe.
Vekony sugarban locsoljunk ra olivaolajat, es szorjuk meg a kovetkezo keverekkel:
aprora vagott fokhagyma + vagott petrezselyem, oregano.
180 fokos sutoben sussuk 1 orahosszaig, sutes kozben forditjuk meg.
(akinek eros a sutoje, az 160-170 fokon is sutheti, hiszen inkabb szaritani kell)

A spargat tisztitsuk meg, es kb 15 perc alatt forro sos vizben fozzuk roppanosra,
szurjuk le, es 2 evokanal olivaolajjal locsoljuk meg.

A sutot melegitsuk be 200 fokra.
 A szuz-ermeket sozzuk, borsozzuk. Egy serpenyoben kb 4 evokanal olivaolajon
8 perc alatt sussuk at a szuz-ermeket, kozben ovatosan forditsuk meg, hogy minden
oldalan atsulhessen.
A husokat a serpenyobol tegyuk at egy tepsibe, es a forro sutoben sussuk 12 percig.

Talalas: A sutobol kivett hust vagjuk vastag szeletekre, es talaljuk a spargaval,
sult paradicsommal, valamint a joghurtos ontettel.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése