2013. május 12., vasárnap

SPÁRGA FELFÚJT

/SOUFFLè DI ASPARAGI/

Vegre hasznalhattam a felfujt formakat...... es nagyon jol tettem!!!
Az alabbi receptet egy olasz blogrol vettem: FRAGOLA E MERENDA, es ajanlom mindenkinek, hiszen nagyon megbizhato, es nagyon finom!!!!



Hozzavalok:

1 csokor friss sparga
Hagyma: 1 nagy vagy 2 kicsi (en ujhagymat hasznaltam)
1/2 porehagyma, a feher resze
Tojas: 5 feherje + 3 sargaja
10 dkg reszelt Parmezansajt
A forma kenesehez: vaj es zsemlemorzsa

A besamell martashoz: 5 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2,5 dl tej, so, szerecsendio
______________________________________________________________________

A spargat tisztitsuk meg, vagjuk darabokra, es paroljuk meg, szurjuk le, tegyuk felre.

A porehagymat es a hagymat vagjuk vekony csikokra es finomra, keves vizzel egy kis serpenyoben
paroljuk meg, mig a leve elfo.
MINDKETTOT  tegyuk egy mixerbe, es puresitsuk, az egesz 2 dl legyen!!!

A hozzavalokbol keszitsunk BESAMELL martast, (nagyon suru lesz, nem gond), hutsuk ki.

A kihult besamell martashoz keverjuk a puresitett zoldseget, a reszelt Parmezansajtot, es egyenkent a tojassargakat.
A tojasfeherjeket verjuk kemeny habba, es ovatosan keverjuk a krembe.

Melegitsuk elo a sutot 200 fokra.
A felfujt formakat kenjuk ki vajjal vagy margarinnal, es szorjuk be zsemlemorzsaval.
Toltsuk meg a formak 3/4-et a sparga kremmel.
Vegyunk elo 2 db tepsit, az egyik nagyobb legyen, amit felig megtoltunk vizzel, es belehelyezzuk
a kisebbet. Ebbe rakjuk a megtoltott felfujt formakat.

35-40 percdig sussuk, amig megnonek es aranybarnak lesznek a felfujtak.
Melegen, langyosan, de akar hidegen is fogyaszthato.

(Megjegyzes: En Curry-s babpuret es sargarepa cshipset talaltam melle)
S.repa csips:  A megtisztitott sargarepat nagyon vekony szeletekre vagom, leitatom, es lisztben
megforgatom. Forro olajban aranybarnara sutom)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése