Vegre hasznalhattam a felfujt formakat...... es nagyon jol tettem!!!
Az alabbi receptet egy olasz blogrol vettem: FRAGOLA E MERENDA, es ajanlom mindenkinek, hiszen nagyon megbizhato, es nagyon finom!!!!
Hozzavalok:
1 csokor friss sparga
Hagyma: 1 nagy vagy 2 kicsi (en ujhagymat hasznaltam)
1/2 porehagyma, a feher resze
Tojas: 5 feherje + 3 sargaja
10 dkg reszelt Parmezansajt
A forma kenesehez: vaj es zsemlemorzsa
A besamell martashoz: 5 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2,5 dl tej, so, szerecsendio
______________________________________________________________________
A spargat tisztitsuk meg, vagjuk darabokra, es paroljuk meg, szurjuk le, tegyuk felre.
A porehagymat es a hagymat vagjuk vekony csikokra es finomra, keves vizzel egy kis serpenyoben
paroljuk meg, mig a leve elfo.
MINDKETTOT tegyuk egy mixerbe, es puresitsuk, az egesz 2 dl legyen!!!
A hozzavalokbol keszitsunk BESAMELL martast, (nagyon suru lesz, nem gond), hutsuk ki.
A kihult besamell martashoz keverjuk a puresitett zoldseget, a reszelt Parmezansajtot, es egyenkent a tojassargakat.
A tojasfeherjeket verjuk kemeny habba, es ovatosan keverjuk a krembe.
Melegitsuk elo a sutot 200 fokra.
A felfujt formakat kenjuk ki vajjal vagy margarinnal, es szorjuk be zsemlemorzsaval.
Toltsuk meg a formak 3/4-et a sparga kremmel.
Vegyunk elo 2 db tepsit, az egyik nagyobb legyen, amit felig megtoltunk vizzel, es belehelyezzuk
a kisebbet. Ebbe rakjuk a megtoltott felfujt formakat.
35-40 percdig sussuk, amig megnonek es aranybarnak lesznek a felfujtak.
Melegen, langyosan, de akar hidegen is fogyaszthato.
(Megjegyzes: En Curry-s babpuret es sargarepa cshipset talaltam melle)
S.repa csips: A megtisztitott sargarepat nagyon vekony szeletekre vagom, leitatom, es lisztben
megforgatom. Forro olajban aranybarnara sutom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése