Ezt a receptet el lehet kesziteni fustolt lazaccal is. Mivel nekem utamba esett a kedvenc
hal-uzletem, en frisset vettem hozza. Megkaptam a lazac fejet is, amibol a risotto hal-
alaplevet foztem meg, igy meg finomabb lett.
Hozzavalok (2 szemelyre):
4 kerek cukkini
10 dkg rizs
1 nagy patko friss lazac (vagy 10 dkg fustolt lazac aprora vagva)
1 tojas
reszelt Parmezansajt
kis darab vaj, petrezselyemzold, olivaolaj, hagyma,
1 nagy bogre husleves (lehet kockabol is), vagy hal-alaplé
hasznalhatjuk, pl kremlevesbe), es egy sutopapirral belelt tepsibe rakosgatjuk a kalapjukkal
egyutt. Melletesszuk a lazac szeletet, es mind a halat es a cukkiniket enyhen megsozzuk,
keves olivaolajjal meglocsoljuk. 200 fokos sutobe rakjuk.
Kozben elkeszitjuk a risottot: keves vajon 1 evokanalnyi aprora vagott hagymat futtatunk,
hozzaontjuk a rizst, 1 percig kevergetve piritjuk, majd lassal fel- felontogetve a forro
huslevessel puhara fozzuk. (adhatunk hozza 1 baberlevelet)
A halszeletet kivesszuk a sutobol (a cukkiniket vissza-dugjuk), es megtisztitjuk a bőrétől
es a szalkaktol, nagyobb darabokra morzsoljuk. Hozzaadjuk a risottohoz.
Langyosra hutjuk.
1 tojast felverunk keves parmezansajttal es vagott friss petrezselyemmel. Hozzaadjuk a
halas risottohoz, elkeverjuk. Keszen vagyunk a toltelekkel.
A majdnem megsult cukkiniket kivesszuk a sutobol, egy kanal segitsegevel megtoltjuk a
risottoval, es visszatesszuk 10-15 percre a sutobe, keszre sutjuk.
A cukkinikre visszahelyezzuk a "kalapjukat" es talaljuk.
Mediterran hal alaple: Hal-fej, sargarepa, zeller, so, baberlevel. Kb 15-20 percig fozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése