2014. június 30., hétfő

NYÁRI TÉSZTASALÁTA RÁNTOTT MOZZARELLA GOLYÓKKAL

/INSALATA DI PASTA CON MOZZARELLINE FRITTE/


Hozzavalok (4 szemelyre):

32 dkg rovid szaraz-teszta (nalam "Farfalle)
1 kis csokor friss bazsalikom
kb 20 dkg koktel-paradicsom
kb 25 dkg mozzarella golyocskak
1-2 tojas, liszt, zsemlemorzsa
olivaolaj, napraforgo olaj a suteshez, so


A koktelparadicsomokat megmossuk, leitatjuk es kette-vagjuk.
A bazsalikomot csikokra vagjuk.
Egy uvegtalba tesszuk mindkettot, keves olivalajjal meglocsoljuk, elkeverjuk.


 A tesztat forro sos vizben kifozzuk, leszurjuk, es a fuszeres paradicsomohoz ontjuk.


Mig fo a teszta - szokasos modon kirantjuk a leitatott mozzarella golyokat - azzal a
kulonbseggel, hogy duplan panirozzuk, tehat a zsemlemorzsa utan ujra (sozott) tojasba es
zsemlemorzsaba forgatjuk, forro olajban hirtelen kisutjuk. Itatospapirra szedjuk.

Talalasnal a tesztasalatak tetejere halmozunk a rantott mozzarella golyokbol.
Friss bazsalikommal diszitjuk. Langyosan a legjobb!

Megjegyzes: intenzivebb iz-elmeny eleresehez a teszta-salatat gazdagithatjuk finomra
vagott lilahagymaval.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése