Hozzavalok (4 szemelyre):
32 dkg rovid szaraz-teszta (nalam "Farfalle)
1 kis csokor friss bazsalikom
kb 20 dkg koktel-paradicsom
kb 25 dkg mozzarella golyocskak
1-2 tojas, liszt, zsemlemorzsa
olivaolaj, napraforgo olaj a suteshez, so
A bazsalikomot csikokra vagjuk.
Egy uvegtalba tesszuk mindkettot, keves olivalajjal meglocsoljuk, elkeverjuk.
A tesztat forro sos vizben kifozzuk, leszurjuk, es a fuszeres paradicsomohoz ontjuk.
Mig fo a teszta - szokasos modon kirantjuk a leitatott mozzarella golyokat - azzal a
kulonbseggel, hogy duplan panirozzuk, tehat a zsemlemorzsa utan ujra (sozott) tojasba es
zsemlemorzsaba forgatjuk, forro olajban hirtelen kisutjuk. Itatospapirra szedjuk.
Talalasnal a tesztasalatak tetejere halmozunk a rantott mozzarella golyokbol.
Friss bazsalikommal diszitjuk. Langyosan a legjobb!
Megjegyzes: intenzivebb iz-elmeny eleresehez a teszta-salatat gazdagithatjuk finomra
vagott lilahagymaval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése