2016. június 20., hétfő

PAPRIKA - PARADICSOM GRATIN

/GRATIN DI FRIARELLI E DATTERINI/

......... ez lenne a csunya de finom etelek egyike..... :-) Nyar van, a Nap ontja a kakao-t :-),
es ilyenkor nem is igazan tudunk masfele eteleket enni, csakis valami konnyut. Kevesebb
zsemlemorzsaval is meghinthettem volna, - de mivel ez volt az ebedem, ugy dontottem, hogy
tobbet teszek ra, hogy ropogos kerget kepezzen a zoldsegeken. Telen mas a helyzet,
olyankor masodik fogaskent szerepel egy spagettis foetel utan, eleg a kevesebb morzsa is.


Hozzavalok: (4 szemelyre)

40 dkg edes vekony husu paprika
50 dkg datolya koktel paradicsom
zsemlemorzsa (izles szerinti mennyisegben)
reszelt parmezansajt (izles szerinti mennyisegben)
2-3 evokanalnyi fekete olivabogyo
1 evokanalnyi capribogyo
szaritott oregano
olivaolaj, so, bors




 

A paprikat es paradicsomot megmossuk, es a paprikat hosszaban kettevagjuk,
(en a gyenge magjait benne hagytam, de ki is lehet vagni belole), a paradicsomot
is kette vagjuk, es egy sutopapirral belelt tepsibe rakosgatjuk.
A zoldsegeket olivaolajjal vekonyan meglocsoljuk.


Egy uvegtalba ontjuk a zsemlemorzsat es a parmezansajtot.
Durvara vagjuk az olivabogyot, es a kapribogyot. Az egeszet osszekeverjuk,
hozzaadjuk az szaritott origanot, enyhen sozzuk es borsozzuk.


Ezzel a mix-el hintjuk meg az elokeszitett zoldsegeket, es 180 fokos
forro sutoben dugjuk. Kb 20 perc alatt keszre sutjuk.
Talalasnal friss bazsalikomlevellel megszorjuk.
Langyosan fogyasztjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése