2016. június 21., kedd

RICOTTA POGÁCSÁK KOKTÉLPARADICSOMMAL

/POLPETTE DI RICOTTA CON POMODORINI/

.............. könnyű, nyári, finom. A szardella filé nem hiányozhat belőle !!



Hozzavalok (4 szemelyre) :

30 dkg ricotta
30 dkg koktelparadicsom
7-10 szardella file (novenyi olajban)
1 tojas
10 dkg liszt
5 dkg reszelt parmezansajt
olivaolaj, so, friss bazsalikom


 

A koktelparadicsomot megmossuk, es egy olloval lecsipkedjuk
a szararol.
A szardella fileket leszurjuk az olajtol (az olajat megorizzuk).

A ricotta-hoz adjuk a felvert tojast, 5 dkg lisztet, a reszelt parmezan
sajtot, sozzuk, es osszedolgozzuk egy villa segitsegevel.
Enyhen vizes kezzel pogacsakat formazunk, mindegyik kozepebe
1-1 szardella filet teszunk. A megmaradt lisztben megforgatjuk
a pogacsakat es egy tanyerra rakosgatjuk.


Egy serpenyobe 4-5 kanalnyi olivaolajat hevitunk, es a
ricotta pogacsakat mindket oldalan kb 2-2 percig megsutjuk,
egy itatospapirra szedjuk.
A serpenyobe ontjuk a szardellak felfogott olajat, hozzaadjuk
a koktelparadicsomot, es lassu tuzon meg- megrazogatva 5-6
percig sutjuk., Hozzaadjuk a felretett pogacsakat, es nehany
masodperc alatt keszre sutjuk.
Friss bazsalikommal megszorjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése