2017. január 26., csütörtök

HIDEG CSIRKESALÁTA

/POLLO FREDDO IN SALSA DI ACCIUGHE/



HOZZÁVALÓK (4 személyre):

45 dkg csirkemell
25 dkg vegyes zöld saláta
1/2 üveg majonéz
3-4 ajókagyűrű
2 evőkanálnyi capribogyó
4 paradicsom
só, olivaolaj, friss rozmaring
snidling (fakultativ)




Az egész csirkemelleket sózzuk, és egy serpenyőben kevés olivaolajat
melegitünk. Az olajba egy friss rozmaringágat dobunk, és a csirkemelleket
minden oldalukon - közepes lángon átsütjük, kivesszük, és vékony
szeletekre, vagy kockára vágjuk.

A megmosott salátát tányérokra helyezzük.
A paradicsomot felvágjuk.

  
Elkészitjük az öntetet: a kapribogyót és az ajókát pépesre daraboljuk, és
a majonézhez keverjük. Néhány evőkanálnyi vizzel a mártást higitjuk,
elkeverjük. (snidlinggel, esetleg petrezselyem zöldjével izesithetjük)


A zöld salátára rendezzük a megsült csirkét, a paradicsomot, és az
elkészitett mártással leöntjük.
Piritóskenyérrel fogyasztjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése