(POLLO AL FORNO "primavera")
............... a recept a GOOD FOOD konyhamagazin 2006. májusi számában
jelent meg.
HOZZÁVALÓK:
8 csirkecomb
1 citrom
4 salottahagyma
45 dkg spárga
2 cukkini
25 dkg zöldborsó
10 dkg FETA sajt
friss rozmaring, tárkony
2 ek. olivaolaj
Melegitsük előre a sütőt 200 fokra.
Tegyük a csirkecombokat egy nem túl mély tepsibe, forgassuk hozzá az
olajat, a citrom lereszelt héját és a citromgerezdeket, a vastagra szeletelt
hagymát, a rozmaringot és a tárkonyt. Rendezzük őket bőrükkel felfelé,
majd süssük ropogósra és aranybarnára kb 40-50 perc alatt.
Közben forraljunk vizet egy nagy lábasban, és főzzük benne a spárgát
3 perc alatt roppanósra, az utolsó percben adjuk hozzá a cukkinit és a
borsót is. (Ha puhábban szeretjük, emeljük a főzési időt 5-6 percre)
Szűrjük le, és keverjük a tepsibe, hogy a csirkéből kisült zsiradék
alaposan bevonja a zöldségeket. Végül morzsoljuk rá a FETA sajtot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése