2017. február 6., hétfő

TAVASZI SÜLT CSIRKE

(POLLO AL FORNO "primavera")

............... a recept a GOOD FOOD konyhamagazin 2006. májusi számában
jelent meg.



HOZZÁVALÓK:

8 csirkecomb
1 citrom
4 salottahagyma
45 dkg spárga
2 cukkini
25 dkg zöldborsó
10 dkg FETA sajt
friss rozmaring, tárkony
2 ek. olivaolaj




Melegitsük előre a sütőt 200 fokra.

Tegyük a csirkecombokat egy nem túl mély tepsibe, forgassuk hozzá az
olajat, a citrom lereszelt héját és a citromgerezdeket, a vastagra szeletelt
hagymát, a rozmaringot és a tárkonyt. Rendezzük őket bőrükkel felfelé,
majd süssük ropogósra és aranybarnára kb 40-50 perc alatt.


Közben forraljunk vizet egy nagy lábasban, és főzzük benne a spárgát
3 perc alatt roppanósra, az utolsó percben adjuk hozzá a cukkinit és a
borsót is. (Ha puhábban szeretjük, emeljük a főzési időt 5-6 percre)

Szűrjük le, és keverjük a tepsibe, hogy a csirkéből kisült zsiradék
alaposan bevonja a zöldségeket. Végül morzsoljuk rá a FETA sajtot is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése