2022. június 18., szombat

 CRESPELLE CON ZUCCHINE, STRACCHINO E BESCIAMELLA ALLO ZAFFERANO


ZUCCHINIVEL TÖLTÖTT SÓS PALACSINTA SÁFRÁNYOS BESAMEL MÁRTÁSSAL





Hozzávalók:


A palancsintákhoz (6 darab)


2 egész tojás

2,5 - 3 dl tej

1,25 dkg liszt

csipet só, vágott petrezselyemzöld

___________________


TÖLTELÉK:


3-4 közepes cukkini

1 kis hagyma

2-30 dkg krémsajt

5 dkg reszel parmezánsajt

só, bors, olivaolaj

__________________________


BESAMEL MÁRTÁS


3 dl tej

4-4 dkg liszt és vaj

(sáfrány - fakultativ) , csipet só

____________________________


Elkésztitjük a tölteléket: 

Egy serpenyőben kevés olivaolajat melegitünk, és megfuttatunk rajta egy apróra vágott hagymát. 

A cukkiniket kis kockára vagy szeletekre vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Közepes lángon, kb 10 per alatt - néha megkeverve- puhára pároljuk. TELJESEN KIHŰTJÜK. Ezután elkeverjük a sajtkrémmel és a reszelt parmezánsajttal.


A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, 1 órát pihentetjük. 6 db palacsintát sütünk belőle.


A besamell mártás hozzávalóiból nem túl sűrű mártást főzünk.

_________________________________


Miután kéznél van az összes hozzávaló:


1. 6 részre osztva - megtöltjök a 6 db palacsintát. 4 részre hajtjuk.

2. Egy kiolajozott sütőtálba rakjuk őket, egymás mellé szorosan

3. Leöntjük a besamell mártással, és megszórjuk parmezán sajttal, mehet rá 

    párolt puccini szelet vagy kevés reszelt cukkini


180 fokos sütőben kb 30-35 percig sütjük. Letakarjuk, hogy pihenjen, és kb 15 perc múlva tálaljuk.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése