TORTA BOCCONOTTI
... A "bocconotti" egy olasz apró töltött aprósütemény. Ez a verzió ugyanabból az alapanyagokból áll, csak torta formát ölt....
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
2 egész tojás10 dkg kristálycukor
0,8 dl olaj
1 zacskó sütőpor
1 citrom reszelt héja (fakultativ)
1 zacskó vaniliás cukor
TÖLTELÉK:
30 dkg szőlő (szilva) dzsem
5 dkg étcsokoládé
8 dkg mandula
A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrúnk, ha nem állna össze, néhány kanálnyi tejjel lazitjuk.
A töltelékhez a mandulát durvára vágjuk, a csokoládét lereszeljük, vagy durvára őröljük, összekeverjük a lekvárral.
A tésztát 2 felé osztjuk, egy pite formába nyújtjuk az egyik felét, úgy, hogy peremét is hagyunk.
Rásimitjuk a tölteléket, és a kinyújtott másik tészta felével befedjük.
A széleket összenyomkodjuk, és a pitét villával óvatosan megszúrkáljuk.
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, ha kihűlt - porcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése