2021. február 1., hétfő

BOCCONOTTI TORTA

 TORTA BOCCONOTTI

... A "bocconotti" egy olasz apró töltött aprósütemény. Ez a verzió ugyanabból az alapanyagokból áll, csak torta formát ölt....


Hozzávalók: 

30 dkg finomliszt

2 egész tojás

10 dkg kristálycukor

0,8 dl olaj

1 zacskó sütőpor

1 citrom reszelt héja (fakultativ)

1 zacskó vaniliás cukor

TÖLTELÉK: 

30 dkg szőlő (szilva) dzsem

5 dkg étcsokoládé

8 dkg mandula


A tészta hozzávalóiból jól nyújtható tésztát gyúrúnk, ha nem állna össze, néhány kanálnyi tejjel lazitjuk.

A töltelékhez a mandulát durvára vágjuk, a csokoládét lereszeljük, vagy durvára őröljük, összekeverjük a lekvárral.








A tésztát 2 felé osztjuk, egy pite formába nyújtjuk az egyik felét, úgy, hogy peremét is hagyunk.


Rásimitjuk a tölteléket, és a kinyújtott másik tészta felével befedjük. 

A széleket összenyomkodjuk, és a pitét villával óvatosan megszúrkáljuk.

180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük, ha kihűlt - porcukorral megszórjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése