2014. január 20., hétfő

KACSAMELL GRÁNÁTALMÁVAL

/PETTO D'ANATRA CON MELOGRANO/


Hozzavalok:

1 egesz kacsamell
friss zsalya, borokabogyo
so, bors, olivaolaj
1 granatalma


A kacsamelleket megtisztitjuk, a boret eles kessel bevagdossuk.



Egy serpenyobe 2-3 evokanal olivaolajat ontunk, es megfuttatjuk rajta a friss
zsalya leveleket, es a durvara tort borogkabogyot.
Beletesszuk a kacsamelleket (borevel lefele), es nehany percig sutjuk.
Ekkor atforditjuk, es 1-2 percig a masik oldalat is hirtelen megpiritjuk.



Egy sutopapirral belelt kis tepsibe rakjuk a melleket, sozzuk, borsozzuk,
es 180 fokos sutoben 10-15 perc alatt atsutjuk.


Kozben a granatalmabol kinyerjuk a magokat.
Abban a serpenyoben, amiben a kacsamelleket sutottuk, keves olivaoalajat
ontunk, felmelegitjuk, es beleontjuk az alma magjait. Nehany percig fozzuk, majd
szitan atpasszirozzuk.
Ezzel az illatos szosszal talaljuk a vastagabb szeletekre vagott kacsamelleket.

(Megjegyzes: ha surubb szoszt szeretnenk kapni, meg a serpenyoben megszorjuk
a magokat egy mokkaskanalnyi etkezesi kemenyitovel.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése