2014. január 24., péntek

ZÖLDSÉGES LENCSESALÁTA

(INSALATA DI LENTICCHIE CON LE VERDURE)

 

Hozzavalok:

20 dkg szaraz lencse
2-2-2 burgonya, sargarepa es cukkini
20 dkg zoldbab (fagyasztott)
2 ujhagyma
4 tojas
1,5 dl tejszin
so, 2 evokanal olivaolaj, feketebors, 1 teaskanal curry (fakoltativ)

A lencset elozo este beaztatjuk, masnap friss vizben puhara fozzuk, csak a vegen sozzuk.
Leszurjuk, felretesszuk.

A sargarepakat, burgonyakat es a cukkiniket megtisztitjuk, es kisebb kockara vagjuk.

Egy nagy fazekban vizet forralunk, megsozzuk, es beledobjuk a sargarepa es burgonya
kockakat. 10 percig fozzuk, szurokanallal kiszedjuk.
Ugyanebbe a fovo sos vizbe dobjuk a zoldbabot, 3 perc mulva a cukkini kockakat.
3 perc mulva az egeszet leszurjuk, lecsepegtetjuk.

Az ujhagymakat vekonyan felkarikazzuk, es az olajon, valamint 2 evok. vizen megparoljuk.
Hozzaadjuk a zoldsegeket es a lencset, es megszorjuk a curry-vel.
Meglocsoljuk a tejszinnel, enyhen sozzuk es borsozzuk, es meg kb. 10 percig fozzuk.

A tojasokat felig lagyra fozzuk, meghamozzuk es felbevagjuk.

A zoldsegeket 4 tanyerra osztjuk, rahelyezzuk a fott tojasokat, megszorjuk csipetnyi
curry-vel es borssal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése