2015. január 24., szombat

TENGERI HALFILÉ CUKKINIVEL ÉS VONGOLÉS GUAZZETTO MÁRTÁSSAL

............ recept a GOOD FOOD magazinbol - kis valtoztatassal.... 


Hozzavalok (4 szemelyre):

8 kicsi vagy 4 nagyobb tengeri halfile (szalkamentes)
2-3 cukkini
40 dkg vongole kagylo
20 dkg koktelparadicsom
2 dl suru befozott paradicsom
1 szal ujhagyma
3-4 evokanal olivaolaj, 1 pohar szaraz feherbor
petrezselyemzold, so


A halfileket egy sutopapirral belelt tepsibe fektetjuk, sozzuk es keves olivaolajjal
meglocsoljuk.
A cukkinit vekony szeletekre vagjuk, es ra-rakosgatjuk a halra, mintha a
pikkelyei lennenek.
180 fokos sutoben 30-35 perc alatt megsutjuk.



Kozben elkeszitjuk a martast.

Egy serpenyobe ontjuk az olivaolajat, es belevagjuk az ujhagymat.
Megfuttatjuk, hozzaadjuk a kagylot. Felontjuk a feherborral, 
hozzaadjuk a befozott paradicsomot, a koktelparadicsomot es
addig fozzuk, amig a kagylok kinyilnak (nehany perc)
Megszorjuk boven vagott friss petrezselyemmel.


A cukkinis sult halfilet tanyerra helyezzuk, es a martassal talaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése