2015. március 25., szerda

KÓKUSZTEJES HÚSGOLYÓK ZÖLDPARADICSOMMAL

/POLPETTE AI POMODORI VERDI/


Hozzavalok: (4 szemelyre)

50 dkg daralt hus
2 szikkadt zsemle
2 tojas
1 lime (vagy citrom), 2 dl husleves
petrezselyemzold, so, bors

A  szoszhoz: 4 dl kokusztej
                    1-1 evokanalnyi szojaszosz es barna cukor
                    1 kisebb voroshagyma, petrezselyemzold
                    1 teaskanalnyi curry, 1 gerezd fokhagyma
                    olivaolaj, so, bors

A zsemleket beaztatjuk a huslevesbe, majd kicsavarjuk, a huslevest
atszurjuk, es felrerakjuk.
A daralt hushoz adjuk a zsemleket, a felvert tojasokat, petrezselyemmel,
az aprora vagott fokhagymaval es a reszelt lime hejaval izesitjuk, sozzuk,
borsozzuk, osszegyurjuk.
Sargabarack nagysagu golyokat formazunk belole, es bo olajban
megsutjuk oket, papirszalvetara szedjuk.


Egy edenybe nehany kanal olivaolajat ontunk. Hozzaadjuk a vekony
karikara vagott hagymat es a cukrot. Melegitjuk.
Kozben a leszurt husleveshez adjuk a kokusztejet, a lime (citrom)
kifacsart levet, a szojaszoszban elkevert curry-t, borsozzuk, ha
kell sozzuk.
Ezt a kevereket ontjuk a hagymas alapra, es megvarjuk, hogy
felforrjon, ekkor a tuzet lejjebb vesszuk, es hozzaadjuk a cikkekre
vagott zoldparadicsomot. Lassu tuzon kb 10 percig fozzuk.


Ekkor ovatosan hozzaadjuk a kisult husgolyokat, es lassu tuzon
tovabbi 10 percig osszefozzuk.
Azonnal talaljuk.







               

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése