2015. március 4., szerda

HÚSGOLYÓK VÖRÖSBOROS MÁRTÁSBAN

/POLPETTE DI MANZO CON SALSA AL VINO ROSSO/

........ edes-savanyu martasban fott marhahusbol keszult illatos husgolyok...


Hozzavalok: (4 szemelyre)

A husgolyokhoz: 50 dkg daralt marhahus, 2 kisebb szaraz zsemle, 2 tojas,
                           1 kis fej voroshagyma, 6 evokanalnyi reszelt parmezansajt,
                            olivaolaj, so, bors. izles szerint kakukkfu es 1 ag rozmaring
                            tej

A martashoz: 1 nagy fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 pohar testes
                     szaraz vorosbor, 2 evokanalnyi suritett paradicsom, tabasco
                     szosz, 1,5 evokanalnyi barna cukor, csipet fahej-szerecsendio,
                     4-5 baberlevel, olivaolaj, so, bors


A husgolyokhoz a voroshagymat aprora vagjuk, es 4 evokanalnyi olivajon
megfuttatjuk. A zsemleket tejbe aztatjuk, majd kicsavarjuk. A fuszereket
aprora vagjuk.

A daralt hust egy uvegtalba tesszuk. Hozzaadjuk a tojasokat, a kicsavart
zsemleket, a hagymat olajjal egyutt, a fuszereket, a parmezansajtot, sozzuk,
borsozzuk - es osszegyurjuk. Hutoszekrenyben 30 percig pihentetjuk.


Addig elkeszitjuk a martast.
Egy serpenyobe 3-4 kanalnyi olivajon megfuttatjuk az aprora vagott
hagymat es fokhagymat. Hozzaadjuk a baberlevelet, a barnacukrot, csipet
fahejat es szerecsendiot, tabasco szoszt (1 teaskanalnyi), borsozzuk.
Beleontjuk a vorosbort, a suritett paradicsomot, es kb 15 perc alatt
megparoljuk, a vegen sozzuk. (1-2  pohar huslevessel felontjuk)

A hus masszabol sargabarack nagysagu golyokat formazunk.


Egy edenybe keves olivalajat melegitunk, ovatosan belehelyezzuk a hus
golyokat, es minden oldalan hirtelen kicsit atsutjuk.
Raontjuk az elokeszitett martast, es nagyon lassu tuzon lefedve kb
15-20 perc alatt keszre fozzuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése