/POLPETTE DI MANZO CON SALSA AL VINO ROSSO/
........ edes-savanyu martasban fott marhahusbol keszult illatos husgolyok...
Hozzavalok: (4 szemelyre)
A husgolyokhoz: 50 dkg daralt marhahus, 2 kisebb szaraz zsemle, 2 tojas,
1 kis fej voroshagyma, 6 evokanalnyi reszelt parmezansajt,
olivaolaj, so, bors. izles szerint kakukkfu es 1 ag rozmaring
tej
A martashoz: 1 nagy fej lilahagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 pohar testes
szaraz vorosbor, 2 evokanalnyi suritett paradicsom, tabasco
szosz, 1,5 evokanalnyi barna cukor, csipet fahej-szerecsendio,
4-5 baberlevel, olivaolaj, so, bors
A husgolyokhoz a voroshagymat aprora vagjuk, es 4 evokanalnyi olivajon
megfuttatjuk. A zsemleket tejbe aztatjuk, majd kicsavarjuk. A fuszereket
aprora vagjuk.
A daralt hust egy uvegtalba tesszuk. Hozzaadjuk a tojasokat, a kicsavart
zsemleket, a hagymat olajjal egyutt, a fuszereket, a parmezansajtot, sozzuk,
borsozzuk - es osszegyurjuk. Hutoszekrenyben 30 percig pihentetjuk.
Addig elkeszitjuk a martast.
Egy serpenyobe 3-4 kanalnyi olivajon megfuttatjuk az aprora vagott
hagymat es fokhagymat. Hozzaadjuk a baberlevelet, a barnacukrot, csipet
fahejat es szerecsendiot, tabasco szoszt (1 teaskanalnyi), borsozzuk.
Beleontjuk a vorosbort, a suritett paradicsomot, es kb 15 perc alatt
megparoljuk, a vegen sozzuk. (1-2 pohar huslevessel felontjuk)
A hus masszabol sargabarack nagysagu golyokat formazunk.
Egy edenybe keves olivalajat melegitunk, ovatosan belehelyezzuk a hus
golyokat, es minden oldalan hirtelen kicsit atsutjuk.
Raontjuk az elokeszitett martast, es nagyon lassu tuzon lefedve kb
15-20 perc alatt keszre fozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése