..... NA, MARADJUNK annyiban, hogy az eredeti spagetti "carbonara" haja az égnek állna
ettől a recepttől :-) Pedig egyre jobban szokássá válik a szalonnás-tojásos tésztát zöldséggel
turbózni..... ettem már zöldbabbal, vegyes zöldséggel. Nálunk ma kelkáposztával volt,
és PENNE tészta, át se nagyon sütöttem, maradt szép krémesnek.....
Hozzavalok: (4 szemelyre)
40 dkg PENNE teszta (vagy mezze penne)
30 dkg kis kockara vagott husos szalonna
7-10 dkg reszelt Parmezansajt
4 tojas (esetleg csak sargaja)
6-10 level kelkaposzta
1-2 gerezd fokhagyma, olivaolaj, so, bors, nehany kanal tej (kb 10-12)
A kelkaposzta levelekrol levagjuk a vastag, eres reszt, es a leveleket nagyobb
darabokra vagjuk.
Egy serpenyobe 2 kanal olivaolajat hevitunk, beledobjuk a tisztitott fokhagymat,
es a kis kockara vagott husos szalonnat. Nehany perc alatt atpiritjuk, es
hozzaadunk 5-6 kanal tejet, lassu tuzon 5 perc alatt atfozzuk.
Egy tanyerba felverjuk a tojasokat (jobb, ha csak sargajat hasznalunk),
hozzaadjuk a reszelt parmezansajtot, es boven fekete borsot. Nehany kanal
tejet adunk hozza (kb 5 kanalnyi)
Egy nagyobb edenybe vizet forralunk, sozzuk.
Beledobjuk a penne tesztat, es szinte azonnal utana a nagy darabokra vagott
kelkaposztat. 11 perc mulva (vagy amikor a teszta megfott), egyutt
szurjuk le.
A leszurt teszta+kelkaposzta-t - hozzaontjuk - a piritott szalonnahoz.
Elkeverjuk, esetleg ala is gyujthatunk - lassu tuznel.
Hozzaontjuk a tojasos-parmezanos kevereket - es jol atforgatjuk.
(nem fontos atsutni, hiszen igy kremes marad, de ha valaki jobban szereti
atsutni, akkor 1 perc alatt erosebb tuznel atforgathatja).
Talalaskor megszorhatjuk meg reszelt Parmezansajttal, valamint borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése