................. Jamie Oliver recept. A sült édeskömény, magvak és reszelt parmezánsajt
adja meg a kellemes ízét, és a friss üde paradicsom mártással tökéletes nyári ebéd vagy
vacsora.
Hozzavalok: (2-3 szemelyre)
40 dkg tisztitott edeskomeny (kb 2 db)
2 dkg fenyomag + 2 dkg tokmag (vagy napraforgomag)
5 dkg reszelt parmezansajt
10 dkg zsemlemorzsa (en elhagytam)
1 tojassarga
3 gerezd fokhagyma (en elhagytam)
2 doboz paradicsom (40 dkg)
petrezselyemzold, keves balzsamecet
A sutot elomelegitjuk 180 fokra.
A megtisztitott edeskomenyt nem tul vekony szeletekre vagjuk, es egy sutopapirral
kibelelt tepsibe rakosgatjuk. Olivaolajjal meglocsoljuk, enyhen megsozzuk, es 30
percig sutjuk.
Langyosra hutjuk.
Mixerbe tesszuk 2 gerezd fokhagyma hozza-adasaval, es nem tul pepesre
mixeljuk.
Egy talba tesszuk, hozzaadjuk a reszelt parmezansajtot, zsemlemorzsat, a tojas-
sargat, borsozzuk, es ha kell, sozzuk.
Jol osszegyurjuk, es sargabarack nagysagu pogacsakat formazunk, amiket a
tepsibe visszaultetunk.
Olivaolajos ecsettel megkenjuk, es tovabbi 20-25 percig sutjuk, amig szint kapnak,
es ropogasak lesznek
Elkeszitjuk a paradicsom martast: Egy serpenyoben keves olivaolajon megfuttatjuk
a maradek 1 gerezd fokhagymat, amit aprora vagtunk. Hozzaadunk keves aprora
vagott petrezselymet, es felontjuk a paradicsommal. Keves balzsamecettel izesitjuk,
es keves vizzel higitjuk. kb 8-10 perc alatt keszre fozzuk.
Talalasnal a tanyerokba paradicsom martast simitunk, es erre ultetjuk a sult
edeskomeny pogacsakat. Vagott petrezselyemmel, illetve az edeskomeny zoldjevel
megszorjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése