/INSALATA DI FAGIOLINI CON AROMI ASIATICI/
Hozzavalok:
50-60 dkg friss zoldbab
1 kanal vaj, 2 kanal olivaolaj
1 darab friss gyomber
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 evokanalnyi szojaszosz
1-2 evokanalnyi ecet
2 evokanalnyi szezam-mag
so, bors, csipet cukor
friss koriander
A zoldbabot megtisztitjuk, es forro sos vizben 6-10 perc alatt roppanosra
fozzuk, leszurjuk.
Az olivaolajat es a vajat egy serpenyobe tesszuk, es megfuttatjuk rajta az
aprora vagott gyombert es fokhagymat.
Hozzaadjuk a leszurt zoldbabot.
Meglocsoljuk a szojaszosszal, az ecettel - enyhen sozzuk, a borssal, csipet
cukorral es az osszevagott korianderrel izesitjuk.
A megpiritott szezammaggal megszorva talaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése