Hozzavalok:
35 dkg friss zoldbab
1 kis lilahagyma
1 csokor piros retek
10 dkg FETA sajt
3 paradicsom
friss koriander vagy petrezselyemzold
olivaolaj, szaritott oregano, izles szerint ecet, bors
A zoldbabot megtisztitjuk, es forro sos vizben 5-6 perc alatt roppanosra
fozzuk, leszurjuk.
Egy uvegtalba tesszuk. Hozzaadjuk az aprora vagott lilahagymat, a karikara
vagott retket, es az aprora vagott koriandert vagy petrezselyemzoldet.
Megszorjuk keves oreganoval, es borssal izesitjuk.
Keves ecetet (lehet citromle is) osszekeverunk nehany kanalnyi olivaolajjal,
es a salatara ontjuk.
Az igy elkeszitett salatat tanyerokra halmozzuk, es FETA sajtot morzsolunk
ra. Aprora kockara vagott paradicsommal koritjuk.
Langyosan vagy hidegen egyarant finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése