2015. május 9., szombat

ZÖLDBAB-SALÁTA FETA SAJTTAL

/INSALATA DI FAGIOLINI E FETA/


Hozzavalok: 

35 dkg friss zoldbab
1 kis lilahagyma
1 csokor piros retek
10 dkg FETA sajt
3 paradicsom
friss koriander vagy petrezselyemzold
olivaolaj, szaritott oregano, izles szerint ecet, bors






A zoldbabot megtisztitjuk, es forro sos vizben 5-6 perc alatt roppanosra
fozzuk, leszurjuk.

Egy uvegtalba tesszuk. Hozzaadjuk az aprora vagott lilahagymat, a karikara
vagott retket, es az aprora vagott koriandert vagy petrezselyemzoldet.
Megszorjuk keves oreganoval, es borssal izesitjuk.


Keves  ecetet (lehet citromle is) osszekeverunk nehany kanalnyi olivaolajjal,
es a salatara ontjuk.

Az igy elkeszitett salatat tanyerokra halmozzuk, es FETA sajtot morzsolunk
ra. Aprora kockara vagott paradicsommal koritjuk.
Langyosan vagy hidegen egyarant finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése