2015. április 13., hétfő

SALÁTA FRISS LAZACCAL ÉS AVOKÁDÓVAL

/INSALATA CON SALMONE FRESCO E AVOCADO/

.............. ennek a salatanak csak annyi tortenete van, hogy akkor keszul 
nalunk (altalaban), amikor a halasnal vasarolok, es mindig megkapom a lazac
fejet ajandekba :) - altalaban jooo sok hust hagynak rajta.... ilyenkor megy
a fazekba, megfozom, - leszedegetem rola a hust, es szet-szedem a fejet,
amirol tuzetesen leszedegetem a tobbi lagy reszt, --na, ennek Molly kutyam
rettenetesen tud orulni, mert o kapja.... Ha lazac szeletbol keszitem, akkor
a sutoben sutom meg, keves olivaolajjal es enyhen megsozva. 


 Hozzavalok:

- friss zold salata
- fott v atsutott lazac husa, szalkamentesen, apro darabokra tepkedve
- champignon gomba
- avokado
- egy kis kukorica konzerv, leszurve
- olivaolaj, so, bors

A salatat megmossuk, es vagy kessel csikokra vagjuk, vagy kezzel eltepkedjuk.
Egy uvegtalba tesszuk.
A gombarol letorjuk a torzset, es vekony szeletekre vagjuk.
Az avokadot megtisztitjuk, szeletekre vagjuk.

A zold salatahoz adjuk a gombat, avokadot es a kukoricat.
Soval, borssal, olivaolajjal izesitjuk, es a lazac husaval megszorva talaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése