/CROSTATA AL LIMONE MERINGATA/
...... ez a sutemeny pikk-pakk elkeszul, viszont szamitsunk idot arra, hogy a kremet
2x is huteni kell (langyosra), eloszor, amikor a tojast keverjuk bele, masodszor
pedig - amikor a vajat. ----- Gyonyoru, illatos bio citromot kaptam a szomszed-
asszonyomtol, itt kozep Olaszorszagban most ernek, mind tavasszal, valamint
osszel is ... 6 darabbol mar erik a citromlikor (limoncello), es feltetlenul keszulnie
kellett egy sutemenynek is... ez pedig tokeletes valasztas volt.....
Hozzavalok:
Az omlos tesztahoz: 35 dkg liszt, 15 dkg puha vaj, 10 dkg cukor, 3 tojassargaja
csipet so
A citromkremhez: 2 bio-citrom heja + leve, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojas +
1 tojassargaja, 1,5 dkg kukorica kemenyito, 1 dl viz
A habhoz: 1 dl tojasfeherje (kb 3 tojas feherje), 15 dkg cukor
Elkeszitjuk az omlos tesztat.
A lisztbe keverjuk a cukrot es a csipet sot. Hozzaadjuk a puha vajat, es alaposan
elmorzsoljuk. A 3 tojassargajaval keszre gyurjuk. (ha nem allna ossze, keves
tejet adhatunk hozza) Felretesszuk, letakarjuk.
A kremhez a cukrot egy kozepes meretu labasba tesszuk, hozzaadjuk a
citromhejat, amit vagy le-reszelunk, vagy vekonyan lehamozunk a citromrol.
Kinyomjuk a citromok levet, es ezt is a labasba ontjuk. Hozzaadjuk a vizet, es
kevergetve epp csak felforraljuk, leszurjuk, es langyosra hutjuk.
A leszurt cukros-citromos levet visszaontjuk a labasba, hozzaadjuk a 3 tojast,
es a tojassargajat, a kukorica kemenyitot, es robot-fejjel alaposan eldolgozzuk.
Visszatesszuk a tuzre, es kevergetve addig fozzuk, amig kisse besurusodik.
A kremet teljesen kihutjuk.
A vegen jol eldolgozzuk a puha vajjal.
Egy 18-20 cm atmeroju piteformat kivajazunk, es beletesszuk az elnyujtott
omlos tesztat ugy, hogy szele maradjon.
Sutopapirt vagunk a tesztara, es szaraz babot ontunk ra, (igy nem emelekedik
meg a teszta sutes kozben), es 180 fokos sutoben 18-20 percig sutjuk.
Ekkor levesszuk a babot es a sutopapirt, es tovabbi 10 percre visszadugjuk
a sutobe.
(A sutot nem kapcsoljuk ki, hanem ha van, atallitjuk felso grill fokozatra)
A megsult omlos teszta alapra kenjuk a citromos kremet, es erre a cukros
tojasfeherje habot. A meleg grill fokozatra allitott sutobe dugjuk 3-4 percre,
annyira, hogy a hab szint kapjon.
(Hab: A tojasfeherjeket felverjuk, es APRANKENT adogatva hozza a
cukrot folyamatosan verjuk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése