a friss, vitaminokban gazdag salata. Ma apro nyers marhahusos gombocokkal,
holnap illatos eperrel, aztan valami halas variacio :-)
Hozzavalok: (4 szemelyre)
30 dkg sovany daralt marhahus
40 dkg zold salata (vegyes is lehet)
2 tojassargaja
1-2 evokanalnyi Tabasco szosz
2,5 dkg reszelt Parmezansajt
20 dkg kenyer - kockara vagva
2 kanal mustar, olivaolaj, ecet, so, bors, petrezselyemzold
A finomra daralt sovany marhahust egy uvegtalba tesszuk.
Hozzaadjuk a reszelt parmezansajtot, sozzuk, borsozzuk, tabasco szosszal
izesitjuk, jol elkeverjuk.
Olivaolajjal es a tojassargakkal dusitjuk..... felretesszuk.
A salatat osszevagjuk, vagy durvara tepkedjuk.
Az olivaolajat elkeverjuk a mustarral, par csepp ecetet adunk hozza, es
belevagjuk a petrezselyemzoldet.
A kockara vagott kenyeret egy serpenyoben - keves olivaolajon
megprititjuk.
A salatat egy uvegtalba tesszuk, a marhusos nyers masszabol apro
gombocokat formazunk - ezt a zoldsalatara rakosgatjuk.
Megszorjuk a piritott kenyer kockakkal, es megontozzuk a mustaros-
olajos szosszal.
Izles szerint meglocsolhatjuk citromlevel, vagy adhatunk melle talalasnal
citromkarikakat... Adhatunk hozza fekete/zold olivabogyot.
A daralt husba vaghatunk kapri bogyot....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése