2015. április 12., vasárnap

"TATÁR" SALÁTA

..............APRILIS...... salatak, illatos gyumolcsok..... tavasz. Itthon egyre tobb lesz
a friss, vitaminokban gazdag salata. Ma apro nyers marhahusos gombocokkal, 
holnap illatos eperrel, aztan valami halas variacio :-) 



Hozzavalok: (4 szemelyre)

30 dkg sovany daralt marhahus
40 dkg zold salata (vegyes is lehet)
2 tojassargaja
1-2 evokanalnyi Tabasco szosz
2,5 dkg reszelt Parmezansajt
20 dkg kenyer - kockara vagva
2 kanal mustar, olivaolaj, ecet, so, bors, petrezselyemzold






A finomra daralt sovany marhahust egy uvegtalba tesszuk.
Hozzaadjuk a reszelt parmezansajtot, sozzuk, borsozzuk, tabasco szosszal
izesitjuk, jol elkeverjuk.
Olivaolajjal es a tojassargakkal dusitjuk..... felretesszuk.


A salatat osszevagjuk, vagy durvara tepkedjuk.



Az olivaolajat elkeverjuk a mustarral, par csepp ecetet adunk hozza, es
belevagjuk a petrezselyemzoldet.



A kockara vagott kenyeret egy serpenyoben - keves olivaolajon
megprititjuk.

A salatat egy uvegtalba tesszuk, a marhusos nyers masszabol apro
gombocokat formazunk - ezt a zoldsalatara rakosgatjuk.
Megszorjuk a piritott kenyer kockakkal, es megontozzuk a mustaros-
olajos szosszal.

Izles szerint meglocsolhatjuk citromlevel, vagy adhatunk melle talalasnal
citromkarikakat... Adhatunk hozza fekete/zold olivabogyot.
A daralt husba vaghatunk kapri bogyot....





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése