/ALETTI DI POLLO AGLI AROMI/
..... tavasz van. És milyen szép meleg tavasz.... kellett már egy kis
tavaszi fűszerezés.... friss zsálya, friss rozmaring, friss kakukkfű és
majoranna..... igy teljes a tavasz.... nemcsak salátából és koktélparadicsomból
áll a világ.... ha van mellé friss gyömbér és bio citrom-narancs.... allé'''
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1-1 bio citrom és narancs reszelt héja
friss rozmaring, zsálya, kakukkfű, majoranna
olivaolaj, só. bors, gyömbér
A csirkeszárnyakat előkészitjük: mossuk, a legvégét levágjuk (felhasználjuk
levesbe).
Az összes fűszert, gyömbért, a citrom, narancs reszelt héját egy tálba tesszük,
néhány kanálnyi olivaolajat keverünk bele.
Beleforgatjuk a megtisztitott csirkeszárnyakat, és egy éjszakára lefedve
hűtőbe tesszük.
Másnap egy sütőpapirral bélelt jénai tálba rakjuk a fűszeres csirke-szárnyakat,
először aluminium fóliával lefedve (kb 25 perc), aztán 180 fokos sütőben
további 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése